14 February 2018

Remember: 8 maart – 11 maart

Acht maart wereldvrouwendag. Drie dagen later staat Ahed Tamimi voor haar fake-rechters.

Bijna iedereen kent de beroemde afbeelding van de revolutionair Che Guevara. Bijna niemand weet dat die is gemaakt door de Ierse kunstenaar Jim Fitzpatrick. Op de sociale media circuleert een nieuw werk van hem waarvoor het verzet van Palestijnse kinderen in de persoon van Ahed Tamimi de inspiratie vormde. Wij werden door een tweet van Adri Nieuwhof opmerkzaam gemaakt op deze fraaie en gratis te downloaden “Ahed”.

Manipuleren met kinderen

Zoals wij berichtten stond gisteren de zitting gepland waar Ahed Tamimi terecht zou staan voor haar misdaad: het slaan en duwen van een bewapende soldaat in een land waar kinderen met het grootste gemak standrechtelijk worden geëxecuteerd. Al kort daarna moesten wij dat bericht actualiseren. De zitting was namelijk uitgesteld tot 11 maart aanstaande. Kenners van dit militaire rechtssysteem meldden dat dit vaker voorkomt. Er zijn zelfs gevallen bekend waarbij herhaaldelijk uitstel ertoe leidde dat het kind terecht stond kort na zijn/haar achttiende verjaardag, wat het makkelijk maakt om zeer zware straffen uit te delen en toch te kunnen zeggen dat “het volgens de regels is”.

Acht maart /elf maart

De Israëlische propaganda en zijn vrienden in Nederland en elders zitten geweldig in hun maag met dochter en moeder Tamimi die in de cel zitten en met de andere Tamimi’s. Die trekken de aandacht naar de honderden kinderen die niet beroemd zijn maar ook opgesloten zitten. En naar de vrouwelijke gevangenen die in dit wrede gevangenissysteem extra kwetsbaar zijn. Laten wij 8 maart ook daar aandacht aan geven. Nb: Ook 11 maart wordt misschien wel uitgesteld in de hoop dat de Tamimi’s zo in de vergetelheid raken.

Daarom, ga door met de BDS-boycot totdat Palestijnen gelijk berecht worden en niet door militaire rechters met een score van 98% veroordelingen. Op 8 maart begint ook het aftellen naar 11 maart.

de redactie

 

zie Fitzpatrick op: https://www.youtube.com/watch?v=x-M0GYyjee4

BDS Nederland op Twitter