19 November 2018

Ed Sheeran: treed niet op in Israel!

Een bericht en actie van Codepink, Ariel Gold

Ik leef al een aantal jaren met de muziek van Ed Sheeran op de achtergrond. Hij is een van de favoriete muzikanten van mijn 15-jarige dochter. Dus toen ik las dat hij voor komende zomer in laatste onderhandelingsfase zit voor een optreden in Israël, was ik teleurgesteld. Kent hij de internationale solidariteit met het Palestijnse volk en de boycot van Israël niet?

Lees en onderteken onze brief aan Ed Sheeran met het verzoek niet op te treden in de apartheid Israël. https://www.codepink.org/ed_sheeran?utm_campaign=sheeran_pal_alert&utm_medium=email&utm_source=codepink

Ed Sheeran is niet alleen een zeer getalenteerde muzikant, hij heeft ook zijn naam en zijn talenten voor goede doelen gebruikt. Vorig jaar maakte hij deel uit van de wereldwijde concertreeks van Amnesty International om vluchtelingen te ondersteunen. Dat is waarom we contact met hem zoeken om hem over de Palestijnse vluchtelingen te vertellen: 70% van de Palestijnen in Gaza zijn vluchtelingen, ze leven zonder veilig water, voldoende elektriciteit, voedsel, medische benodigdheden of bewegingsvrijheid. En onder constante dreiging van militair geweld. De beste manier voor Ed Sheeran om Palestijnse vluchtelingen te steunen, is door te weigeren op te treden in Israël. https://www.codepink.org/ed_sheeran?utm_campaign=sheeran_pal_alert&utm_medium=email&utm_source=codepink

Het afgelopen jaar heeft een groeiend aantal sterren geweigerd op te treden in Israël. Vorig jaar december annuleerde popzangeres Lorde haar Tel Aviv-concert nadat twee vrouwen – een Joodse en een Palestijnse – haar aanspraken om de boycot te respecteren. In april weigerde actrice Natalie Portman een prijs in Jeruzalem te accepteren als protest tegen het shoot-to-kill-beleid van Israël tegen demonstranten in Gaza. Een paar maanden daarna annuleerde popster Lana Del Ray haar concert in Israël – velen van jullie tekenden onze petitie aan haar.

Het concert van Ed Sheeran in Israël is nog niet bevestigd, dus het is makkelijk voor hem om er onder uit te komen. Voeg je naam toe aan onze petitie / brief en wij bezorgen hem persoonlijk. Zeg hem dat hij de Palestijnse rechten moet steunen door Israël te boycotten. Klink hier voor de petitie:

https://www.codepink.org/ed_sheeran?utm_campaign=sheeran_pal_alert&utm_medium=email&utm_source=codepink

BDS Nederland op Twitter