11 October 2017

Honderd jaar onderdrukking van het Palestijnse volk DocP organiseert twee lezingen, twee concerten

In Balfour’s Shadow, twee lezingen door David Cronin

Op 2 november 1917, precies een eeuw geleden, bracht Arthur James Balfour, destijds Minister van Buitenlandse Zaken in Groot Brittannië, een verklaring (de Balfour Declaration) uit waarin zijn regering steun verleende aan de stichting van een nationaal tehuis voor joden in Palestina. De gevolgen dreunen een eeuw later nog steeds na, een eeuw die wel kan worden beschouwd als een eeuw van etnische zuivering en oorlog tegen het Palestijnse volk. In zijn opzienbarende boek beschrijft Cronin Groot Brittannië ‘s niet aflatende steun voor Israël tijdens vele oorlogen.  David Cronin komt uit Ierland en is journalist en schrijver.

2 november in Spui25, Amsterdam, gevolgd door paneldiscussie; 3 november in Korzo Theater, met paneldiscussie, Den Haag, 14.00 uur.

MUSICIANS FOR PALESTINE, 2 solidariteitsconcerten op 3 en 4 november

Op 3 november 20.00 uur is er een optreden van MUSICIANS FOR PALESTINE in het Korzo Theater in Den Haag. Op 4 november treden zij om 20.00 uur op in de Vondelkerk in Amsterdam.

MUSICIANS FOR PALESTINE is een samenwerking van musici uit Nederland, Ierland en Palestina. Zij treden op 3 en 4 november belangeloos op in een geste van solidariteit met de Palestijnen, die al 100 jaar worden onderdrukt. DocP heeft samen met de musici een muziekprogramma georganiseerd met piano, ud en zang.

De toegangsprijs is laag gehouden en er wordt geen winst gemaakt.

MAAK ZELF EEN GESTE VAN SOLIDARITEIT: 

  •  Koop ook een kaartje voor een Palestijnse of Nederlandse vriend/vriendin, boek je kaartjes hier of hieren laat de Vondelkerk en Korzo uit hun voegen barsten!

En/of:

  • Sponsor een of meer toegangskaartjes, zodat docP van de sponsorbijdragen Palestijnse vluchtelingen kan uitnodigen. Je kunt je bijdrage direct overmaken met iDeal.

Wacht vooral niet te lang, want voor je het weet zijn de concerten uitverkocht!

Download hier de flyer.

BDS Nederland op Twitter