29 June 2018

Aanbieding petitie aan Adidas: No fair play on stolen land!

(For English: here)

Vrijdag 22 juni j.l. is in Amsterdam door een delegatie van het Diensten en Onderzoek Centrum Palestina (docP) in het kader van Boycot, Desinvesteren en Sancties (BDS) de aftrap gegeven voor een wereldwijde campagne om Adidas te overtuigen hun sponsoring aan de Israeli Football Association (IFA) per direct te beëindigen.

De IFA faciliteert voetbalwedstrijden die o.a. worden gehouden in illegale nederzettingen op de door Israel bezette Palestijnse Westelijke Jordaanoever. Deze illegale nederzettingen worden beschouwd als oorlogsmisdaden volgens het Internationaal Recht en vormen een groot struikelblok voor vrede tussen Israel en de Palestijnen. Het creëren, uitbreiden en in stand houden van de nederzettingen en elke betrokkenheid daarbij is strafbaar volgens Internationaal Recht. Een gerenommeerd sportmerk als Adidas zou zijn goede naam daar niet aan moeten verbinden.

De docP delegatie bood de twee medewerkers van Adidas Amsterdam een internationale petitie aan met meer dan 16.000 handtekeningen met begeleidende brief van docP alsmede de open brief van ruim 130 Palestijnse voetbalclubs. De delegatie werd door Adidas goed ontvangen. Er werd wederzijds aandachtig geluisterd naar boodschap en standpunten. De grieven van docP en de BDS beweging wereldwijd zullen aan het Adidas hoofdkantoor worden doorgegeven en men komt hier nog op terug.

 

BDS Nederland op Twitter