2 May 2014

Bijeenkomst: De strijd tegen Israëlische apartheid van binnenuit: Met als spreker Ronnie Barkan (Boycott from Within)

Wereldwijd groeit de steun voor de BDS-campagne: Boycot, Desinvesteren en Sancties als middel om Israël onder druk te zetten om de rechten van de Palestijnen te respecteren en het internationaal recht na te leven. Wereldwijd zetten activisten en organisaties zich in om een eind te maken aan alle medeplichtigheid met de Israelische bezettings- en kolonisatiedaden.

In Nederland verkopen sommige supermarkten geen nederzettingenproducten meer. Om geen steun te verlenen aan de illegale nederzettingen trokken Ingenieursbedrijf HaskoningDHV en drinkwaterbedrijf Vitens zich terug uit samenwerkingsprojecten met Israel. Ook het pensioenfonds PFZW (met PGGM) trok haar investeringen uit Israelische banken terug, .

Ook in Israël zelf zijn er activisten betrokken.

Ronnie Barkan is mede-oprichter van ‘Boycott from Within’. Deze organisatie roept alle inwoners van Israël op tot het ondersteunen van de BDS campagne.

Kom langs en discussieer mee! De discussie zal geleid worden dr. Anne de Jong, universitair docent Conflictstudies aan de Universiteit van Amsterdam.

Datum: Donderdag 22 mei
Aanvang: 20.00
Locatie: De Meevaart, Balistraat 48A, Amsterdam

De bijeenkomst is in het Engels.
Georganiseerd door docP in samenwerking met Palestine Link, Nederlands Palestina Komitee en Internationale Socialisten.

Meer informatie:
www.docp.nl
www.palestinelink.nl
www.palestina-komitee.nl
www.socialisme.nu

BDS Nederland op Twitter