14 May 2021

De Palestijnse gemeenschap in Lydda roept op tot internationale bescherming tegen door de Israëlische staat gesanctioneerde pogroms

Na een nacht van racistische aanvallen door extreemrechtse Israëlische extremisten, roepen Palestijnen die in Lydda (Lod) wonen op tot onmiddellijke internationale interventie om hen te verdedigen voordat het te laat is.

Noot van de redacteur: deze oproep werd oorspronkelijk op Facebook gepubliceerd door DAM, een Palestijnse hiphopgroep uit Lydda (Lod).

Van de Palestijnse gemeenschap in Lydda, inclusief DAM: internationale bescherming nu voor de inheemse Palestijnen tegen door de Israëlische staat gesanctioneerde pogroms!

13 mei 2021

Wij, leden van de Palestijnse hiphopband DAM, woonachtig in Lydda (Lydd), hebben gisteravond samen met onze broers en zussen in Lydda, Ramla, Haifa, Jaffa, Akka en elders een racistische aanval overleefd door extreemrechtse Israëlische extremisten. We sluiten ons aan bij de meerderheid van onze mensen en roepen op tot onmiddellijke internationale interventie om ons te verdedigen voordat het te laat is.

Lydda is een Palestijnse stad in het huidige Israël die tijdens de Nakba etnisch werd gezuiverd van de meeste van haar inheemse bewoners. Ironisch genoeg zijn de meeste van onze gemeenschap in Lydda vluchtelingen die tijdens de Nakba vanuit Jaffa en andere etnisch gezuiverde Palestijnse gemeenschappen naar de stad zijn ontsnapt.

In feite hebben inheemse Palestijnen met Israëlisch staatsburgerschap gisteravond te maken gehad met meerdere pogroms en lynchpogingen gepleegd door Joodse Israëlische bendes, met volledige bescherming van gemilitariseerde politiediensten en met volledige aanmoediging van de Israëlische regering. Deze racistische aanvallen op onze gemeenschappen in Jaffa (Yafa), Ramleh, Acre (Akka), Haifa en elders zijn geïnspireerd door de pogrom in april tegen onze Palestijnse broeders en zusters in bezet Jeruzalem.

Grote hoeveelheden visueel bewijsmateriaal laten geen enkele twijfel bestaan over de volledige medeplichtigheid van de Israëlische politie aan deze racistische aanvallen. De Israëlische regering, die ons niet alleen als tweederangsburgers behandelt, maar ook als overbodige ondermensen, heeft deze aanslagen openlijk gesteund en gerechtvaardigd.

In april concludeerde Human Rights Watch (HRW) in een uitgebreide juridische analyse dat het hele Palestijnse volk onder één systeem van Israëlische apartheid leeft. HRW heeft zich dus aangesloten bij vele Palestijnse mensenrechtenorganisaties en pleitbezorgers die deze apartheidsrealiteit al decennia lang aan de kaak stellen. De belangrijkste mensenrechtenorganisatie van Israël, B’Tselem, kwam eerder dit jaar tot een soortgelijke conclusie in een rapport met de titel: Een regime van Joodse suprematie van de Jordaan tot aan de Middellandse Zee: dit is apartheid.

Blijf niet “neutraal”. Overwin je angst en sta aan de goede kant van de geschiedenis. Een einde maken aan alle onderdrukking is #InOurHands.

We roepen alle muzikanten, kunstenaars, artiesten, culturele werkers en gewetensvolle mensen wereldwijd op om met alle mogelijke middelen onze eenvoudige eisen te versterken voor:

  1. Een VN-onderzoek naar de Israëlische apartheid, zoals aanbevolen door Human Rights Watch en het Palestijnse maatschappelijk middenveld.
  2. Een VN-vredesmacht om de inheemse Palestijnse gemeenschap in Israël te beschermen tegen door de staat gesanctioneerd racistisch geweld, etnische zuiveringen en pogroms.

Zoals de Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsleider, aartsbisschop Desmond Tutu, ooit zei: “Als je neutraal bent in situaties van onrecht, heb je de kant van de onderdrukker gekozen.”

Blijf niet “neutraal”. Overwin je angst en sta aan de goede kant van de geschiedenis. Een einde maken aan alle onderdrukking is #InOurHands.

#SaveSheikhJarrah

#Gaza_Under_Attack

 

BDS Nederland op Twitter