26 February 2021

Israëlische Apartheidweek is terug in 2021 #UnitedAgainstRacism

Door Palestinian BDS National Committee (BNC)

Laten we van de Israëlische Apartheidweek 2021 een luidspreker maken tegen racisme, kolonialisme en apartheid in alle uithoeken van de wereld.

Racisme, discriminatie, xenofobie en ongelijkheid blijven over de hele wereld toenemen. In de afgelopen maanden hebben we gezien hoe mensen in het Zuiden en mensen van kleur, politieke gevangenen, dak- en thuislozen, migranten en vluchtelingen en vele anderen, hebben geleden onder de plaag van COVID19, die hun kwetsbaarheid verder heeft vergroot.

De afgelopen 17 jaar wordt de Israëlische Apartheidsweek (IAW) wereldwijd georganiseerd om te protesteren tegen sommige van deze onrechtvaardigheden en om te pleiten voor Palestijnse vrijheid, gerechtigheid en gelijkheid als onderdeel van de strijd om onze ondeelbare gerechtigheid te bereiken.

Dit jaar wordt de IAW de Internationale Dag tegen Racisme georganiseerd door een wereldwijd en massaal virtueel protest te organiseren om rassendiscriminatie, kolonialisme en apartheid te weerstaan en om de diversiteit en verbondenheid van onze strijd te vieren.

Laten we de stilte doorbreken en onze stemmen verenigen tegen racisme! Bekijk onze IAW 2021-video om te zien hoe.

 

Kom in actie!

  • Doe mee met de IAW Virtual Global Protest #UnitedAgainstRacism. Mis de kans niet om deel uit te maken van een uniek moment en verstuur je video voor 28 februari. Bekijk de IAW-oproep tegen kolonialisme, racisme en apartheid en vind instructies over hoe je bij de wereldwijde virtuele protestactie kunt aansluiten op onze website.
  • Help ons de boodschap over IAW 2021 op Twitter te verspreiden!
  • Vertel mensen over het virtuele IAW-protest door onze oproep op Facebook te delen.
  • Organiseer je evenement en bouw allianties met andere bewegingen tegen racisme, kolonialisme en discriminatie in jouw omgeving. Deel ze met de hashtag #UnitedAgainstRacism

Neem contact met ons op via [email protected] als je vragen hebt of ondersteuning nodig hebt bij het organiseren van IAW.

Laten we van IAW 2021 een luidspreker maken tegen racisme, kolonialisme en apartheid in alle uithoeken van de wereld. Laten we vieren dat we met velen en divers zijn en dat we samen onoverwinnelijk zijn.

Doneren

BDS Nederland op Twitter