Israelische medjoul, foute boel – overzicht merken

Israelische medjoul, foute boel!

Dit is een overzicht van verschillende Israelische dadelmerken die je kunt kopen in supermarkten, buurtwinkels en op de markt. Het is bedoeld als informatie voor consumenten, maar ook voor aanbieders van dadels. Als je niet zeker bent waar dadels die je wilt kopen vandaan komen, ga dan met de winkelier in gesprek.  Aanbieders van dadels zijn vaak ook niet goed op de hoogte van de oorsprong van hun producten. Het kan handig zijn als je dit document aan hen kunt laten zien, als een stukje voorlichting.

King Medjoul

 

Mehadrin

 

Hadiklaim

Overige

 

Hadiklaim is een groot Israelisch bedrijf dat op een zwarte lijst van de VN staat, omdat het met name in illegale Israelische nederzettingen opereert in bezet Palestijns gebied. Maar ook Mehadrin is daar actief aanwezig.

Israelische dadelexporteurs doen hun uiterste best om verwarring te zaaien, door geen land van oorsprong te vermelden, en veel verschillende en ook fake Arabische verpakkingen te gebruiken. Trap er niet in, al zien de dadels er nog zo lekker uit, want het is foute boel! Er zijn veel andere soorten dadels, die ook heerlijk zijn.

 

Palestijnse Medjoul, die zijn cool!

Als je Palestijnse dadels zoekt zonder nare bijsmaak, kijk dan op de website van planteenolijfboom

 

Goed bezig?

Is jouw aanbieder goed bezig, en verkoopt die geen israelische dadels? Geef hem dan een compliment, en laat het ook weten aan [email protected]

Doneren

BDS Nederland op Twitter