18 March 2014

Kennismaking met Jaffadok.nl

De site Jaffadok is vorig jaar in betrekkelijke stilte online gegaan. De site beoogt dieper inzicht te geven in de complexe achtergronden van het conflict rond Israël en de Palestijnen. Jaffadok schenkt ook aandacht aan de bredere context waarbinnen het conflict zich afspeelt: bijvoorbeeld relevante ontwikkelingen in omliggende landen, de EU en de VS. Onze site biedt per deelonderwerp een steeds groeiend aantal verwijzingen naar boeken, studies, rapporten, wetenschappers en publicisten, serieuze en integere sites, zoektermen en dergelijke.

Jaffadok biedt vrijwel dagelijks nieuws-met-kort-commentaar en een column met een politieke analyse die de actualiteit als aangrijpingspunt heeft. Op Jaffadok worden gebruikelijke uitgangspunten bij het denken over het Midden-Oosten van vraagtekens voorzien. De site heeft ook een historische rubriek. Op Jaffadok treft u inmiddels zeventig achtergrondartikelen aan. Daar worden maandelijks twee tot drie artikelen aan toegevoegd, ingedeeld volgens een goed toegankelijke index.

Wij nodigen u uit een oriënterend bezoek te brengen aan de site en desgewenst een commentaar achter te laten. Indien u de site nog niet kent zou u de volgende pagina’s voor een eerste bezoek kunnen kiezen:
(artikelen) http://jaffadok.nl/externe-hulp/ of: http://jaffadok.nl/hezbollah/ of: http://jaffadok.nl/ideeengeschiedenis/ of: http://jaffadok.nl/wrijvingen-vs-israel/
(columns) http://jaffadok.nl/columns/duitsland-en-israel-ontmoeting-in-een-zeitblase/
(achtergronden) http://jaffadok.nl/bibliografie/
(historische rubriek “wat gebeurde er op?”) http://jaffadok.nl/troepen-israel-weg-uit-gaza/

 

Het Jaffadokteam zal zich de komende tijd nog iets uitbreiden. Deze maand wordt een raad van advies geïnstalleerd.

 

Met vriendelijke groet,

het Jaffadok team,

 

Jan Schnerr, oprichter/redacteur

Levin Zuhlke-van Hulzen, webbeheerder en redacteur

Karel van Broekhoven, ondersteuning en advies

Anke Ouwerkerk, ondersteuning en advies en redacteur

BDS Nederland op Twitter