22 January 2022

Oproep door ELSC: Kom in actie voor Oostenrijkse BDS activist!

Een lid van de BDS beweging in Oostenrijk wordt aangeklaagd door de gemeente Wenen voor het delen van een Facebook-bericht waarin staat: “Bezoek apartheid – Vrij Palestina”. De gemeente heeft een strategische rechtszaak aangespannen tegen publieke participatie ( SLAPP ) om opzettelijk BDS-Austria en Palestijnse mensenrechtenverdedigers te onderdrukken en te intimideren. Een dergelijke tactiek bedreigt democratische waarden en grondrechten. De hoorzitting bij de rechtbank van koophandel van Wenen zal plaatsvinden op 28 januari 2022.

Op 29 augustus 2021 publiceerde BDS-Austria een post op sociale media met een foto van de beroemde poster met de tekst “Bezoek apartheid” die samen met het officiële logo van de gemeente Wenen op een billboard was geplakt. De post had het sarcastische bijschrift

We zijn verheugd dat de stad Wenen ook kennis neemt van apartheid en dit publiekelijk verklaart “.

In november 2021 kreeg een lid van BDS-Austria bericht dat de gemeente Wenen officieel een rechtszaak tegen hem had aangespannen. Volgens de gemeente zou de BDS-beweging “ aanzetten tot haat tegen het Israëlische volk ” en daarom publiekelijk geassocieerd worden met BDS neerkomen op laster, aangezien “ de aanduiding van de situatie in Israël/Palestina als een “apartheid” schade aan onze reputatie vormtLees hier het hele casus-overzicht.

Het European Legal Support Center (ELSC) is een campagne gestart om BDS Oostenrijk te steunen. Uiteraard staat docP – BDS Nederland vierkant achter deze campagne!

Om ELSC, de activist en BDS Oostenrijk te steunen, vragen wij je om

BDS Nederland op Twitter