25 March 2020

Podcastcollectief presenteert stemmen uit het Midden-Oosten.

Audiocollectief Anomalie presenteert de eerste drie afleveringen van een podcastserie. In een van die drie komen Palestijnen aan het woord. Anomalie zelf zegt het als volgt:

“Wat als je geboren bent op een plek waar je stem niet wordt gehoord? Daar waar het verhaal al geschreven staat, het narratief bepaald en er niet van wordt afgeweken. Het Midden-Oosten is zo’n plek waar schijnbaar normale alledaagse verhalen ongehoord blijven. Maar dit betekent niet dat er niks ontroerends, grappigs, dappers en ongehoorzaams te vinden is. Ga nu met ons mee op reis door de constant veranderende wereld van de Levant tot het Morgenland. Een wereld die het decor vormt waar de levens van de Ongehoorden en Ongehoorzamen zich afspelen. En luister nu hoe zij zich een hoofdrol proberen aan te meten in hun eigen leven.”

Het is een geëngageerde podcastserie, die een ander geluid laat horen uit het grote Midden-Oosten. De afleveringen nemen ons mee naar Syrië, Libanon, Palestina, Koerdisch Irak en Iran.

In aflevering drie komen Palestijnen aan het woord. Anomalie:
“In deze aflevering stellen we de volgende vragen aan Palestijnse voorvechter Milad, aan de oud VN-medewerkster Alexandra & de filosofie studente Nadine. Wat zou jij doen wanneer je gedwongen wordt je huis en haard te verlaten? Lukt het je om de hoop levend houden op een terugkeer? Het zijn de verhalen van de Ongehoorden en Ongehoorzamen uit een Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon.”

Link naar de luisterkanalen: https://linktr.ee/audiocollectiefanomalie 

de redactie

Foto: Twee Palestijnse vluchtelingen in Libanon (MEE)

BDS Nederland op Twitter