19 September 2020

Vertel Facebook: Stop de censuur van Palestijnen!

Facebook censureert Palestijnen omdat ze zich uitspraken over bezetting en apartheid, en benoemde een voormalige Israelische overheidscensor tot lid van hun toezichthoudende raad

Israel en voorstanders van de Israelische apartheid zijn voortdurend bezig Palestijnen en voorstanders van onze rechten het zwijgen op te leggen. En om te voorkomen dat we pleiten voor onze vrijheid. Facebook is een belangrijke uitvoerder van deze censuur, terwijl het ook de verspreiding van haatzaaiende uitlatingen tegen onderdrukte gemeenschappen mogelijk maakt, van Myanmar tot Kasjmir tot Palestina.

Om het nog erger te maken, heeft Facebook zojuist een voormalige Israelische regeringsfunctionaris, Emi Palmor, die eerder de Israelische inspanningen leidde om de Palestijnse vrijheid van meningsuiting ernstig te beperken, benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Facebook. Deze raad zal de uiteindelijke beslissingen nemen voor Facebook over toegestane en verboden inhoud.

Teken deze petitie van onze bondgenoten Jewish Voice for Peace en vertel Facebook dat ze moeten stoppen met het censureren van valide uitingen over Palestina, echte haatzaaiende uitlatingen moeten verwijderen en Emi Palmor moeten dumpen.

Palmor is duidelijk de verkeerde persoon voor deze rol. Ze trad op als hoofdcensor en leidde de verwijdering van duizenden stukjes Palestijnse inhoud toen ze algemeen directeur was van de Cyber-eenheid van het Israelische ministerie van Justitie.

Deel de boodschap dat Facebook moet stoppen met censureren van Palestijnen!

Facebook is een monopolie met enorme macht, en een beleid dat ernstige schade aanricht. Help ons om hen verantwoordelijk te houden.

Onthoud de datum en kijk uit voor updates voor een wereldwijde sociale media-actie op 23 september waaraan wij deelnemen om Facebook te vertellen te stoppen met het censureren van Palestina.

BDS Nederland op Twitter