22 March 2020

Video: Israelische bulldozer en tank vallen Gaza binnen om de lichamen van twee gedode Palestijnen op te halen

Hoewel dit incident inmiddels een maand geleden heeft plaatsgevonden markeert het een nieuw dieptepunt van het Israëlisch optreden tegen de Palestijnen in Gaza. Het is daarom noodzakelijk hier kennis van te nemen.

Zondag 23 februari jl. heeft het Israëlische leger twee Palestijnen gedood bij het afscheidingshek tussen de Gazastrook en Israël. Volgens de IDF probeerden de twee explosieven te plaatsen. Kort daarna viel de IDF Gaza binnen met een gepantserde bulldozer en een tank om de twee lichamen van de Palestijnen buit te maken.

Van dit optreden verscheen er een video met de gedoemde strijd van de Palestijnen en twee gepantserde voertuigen ondersteund door Israëlisch geweer- en mitrailleurvuur. De Palestijnen probeerden de twee doden op te halen en hun waardigheid te laten behouden.

Een Israëlische gepantserde bulldozer raast naar de plek waar de bulldozer de hen in volle vaart bereikt en de toegesnelde Palestijnen moeten hun poging staken de doden mee te nemen en zich snel uit de voeten maken om niet door de bulldozer geschept en overreden te worden. Een Palestijn wordt door een kogel in zijn been geraakt. Vervolgen zie je dat de bulldozer met de rand van zijn shovel twee keer op de dode in beukt, kennelijk met de intentie om hem af te maken. Daarna probeer hij het inmiddels zwaar gehavende lichaam met zijn shovel op te scheppen. Uiteindelijk lukt dat, deze bungelt aan de shovel en wordt naar Israël afgevoerd.

Een woedende menigte wordt door een inmiddels gearriveerde tank met de loop en boord mitrailleurs onder schot gehouden.

Kijk op: https://twitter.com/i/status/1231476405197852673

BDS Nederland op Twitter