7 April 2024

Zaterdag 13 april: Boycot-actie bij Eurovision in Concert in Amsterdam

Zaterdag 13 april, van 16u30 – 19u30

Johan Cruyffboulevard – het plein tussen AFAS live en de Arena

Amsterdam Zuidoost, station Bijlmer Arena

Eurovision in Concert is al jaren de grootste pre-party van het songfestival in Europa. Deze editie zullen maar liefst 30 van de 37 landen hun inzending van 2024 al uitvoeren in AFAS Live in Amsterdam. Fans en pers uit heel Europa komen naar Amsterdam om hun songfestivalfavorieten voor het eerst live in actie te zien.

In deze tijd van genocide is verantwoording dringend nodig. De weigering van het Eurovisie Songfestival om Israël uit te sluiten stelt Israël in staat om het Eurovisie Songfestival schaamteloos te misbruiken. Israël verdoezelt zijn oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid met liedjes over inclusie, diversiteit en gelijkheid onder de slogan van het Eurovisie Songfestival: “United by music”. Het Eurovisie Songfestival biedt zo culturele dekking voor Israëls massamoord op tienduizenden Palestijnen, van wie bijna de helft kinderen.

De Eurovisie fans vormen een unieke gemeenschap wat betreft diversiteit en inclusiviteit.

In deze geest zullen we de deelnemers en het publiek dat aanwezig is bij Eurovision in Concert op 13 april vragen om gehoor te geven aan de Palestijnse oproep om zich van Eurovisie 2024, het festival van de hypocrisie, terug te trekken en te boycotten.

Kom langs op 13 april om 16.30 uur op het plein voor AFAS live (vlakbij station Bijlmer Arena)BDS Nederland op Twitter