4 March 2015

TEVA en Pharmachemie: Bittere pillen voor Palestijnen

TEVA en Pharmachemie: Bittere pillen voor Palestijnen; slik die niet en informeer je apotheker!

Geneesmiddelen krijg je voorgeschreven; en maar weinig mensen kijken naar het merk. Ten onrechte, want sommige medicijnen maken jou misschien beter, maar Palestina echt ziek. Dat gebeurt met de medicijnen van Teva.

Teva –met haar dochteronderneming Pharmachemie- is een internationaal opererend concern dat ook in Nederland een vestiging heeft . De hoofdvestiging van Teva staat in Israël . En het economisch belang van het concern voor Israël is gigantisch. Als geen ander profiteert Teva ook van de bezetting van Palestina. Dat komt vooral door het Israëlische beleid dat eigen import van medicijnen door Palestijnen onmogelijk maakt, waardoor ook Teva zijn prijzen kan opdrijven.

Is het vreemd dat de levensverwachting van Palestijnen tien jaar lager is dan van Israëli’s? Dat de zuigelingen- en moedersterfte bij Palestijnen in de bezette gebieden vier keer hoger is dan bij Israëlische burgers? Dat de woekerwinsten die Teva maakt in bezet Palestina weggesluisd worden naar Israël?teva boycot

Ook jij kunt een steentje bijdragen aan de bestrijding van dit onrecht. Simpelweg door je apotheker en zorgverzekeraar te laten weten dat je geen Teva producten voorgeschreven wilt krijgen. Je apotheker zal dit toevoegen aan je dossier en er rekening mee houden bij het verstrekken van medicijnen. Dat gebeurt ook bij andere allergieën……………en wij zijn allergisch voor onderdrukking en onrecht; en de schendingen van mensenrechten.

Dus, klik hier, vul het formulier in en bezorg het bij je eigen apotheek (of mail het). Een kopietje naar je zorgverzekeraar maakt de actie nog breder bekend. En een kopietje naar [email protected] zorgt er voor dat wij weten hoe groot ons succes is.

Meer informatie? Zie bijvoorbeeld deze column op Jaffadok of het rapport “Divide and Conquer” van Physicians for Humans Rights, of het rapport “Captive Economy, The Pharmaceutical Industry and the Israeli Occupation” van Who Profits.

BDS Nederland op Twitter