14 September 2019

10 oktober Amsterdam: Palestijnse kinderen hebben recht op leven

De Palestijnse Kinderrechten Coalitie en FFIPP nodigen je uit voor een discussie met Sarit Michaeli van de Israëlische mensenrechten-organisatie B’Tselem in het kader van de campagne ‘Recht op Leven’.

Donderdag 10 oktober, 20:00 – 22:00, CREA Amsterdam, Nieuwe Achtergracht 170

Sarit Michaeli behartigt de internationale belangen van de Israëlische mensenrechtenorganisatie B’Tselem. Zij zal een lezing geven over de systematische wijze waarop het Israëlische leger haar internationaalrechtelijke verplichtingen ontloopt. Het leger verantwoordt zich namelijk niet voor het doden en verwonden van Palestijnse minderjarigen.

Alleen al in 2018 heeft het Israëlische leger 55 Palestijnse minderjarigen gedood, op een totaal van 290 Palestijnen, de meeste in de Gazastrook. Al deze doden zijn het directe gevolg van het niets en niemand ontzienende beleid waarbij gericht met scherp wordt geschoten. Dit beleid draagt de goedkeuring van de regering en de legertop en wordt afgedekt door het juridische systeem.

Los van de publiciteit die enkele gebeurtenissen gekregen hebben, wordt er niemand voor deze voorvallen aansprakelijk gesteld. Binnen het systeem van militaire rechtstoepassing gaat iedereen vrijuit.

 Sarit maakt sedert oktober 2004 deel uit van de staf van B’Tselem en heeft twaalf jaar gewerkt als woordvoerder van de organisatie. Naast haar werkzaamheden ten behoeve van diplomaten en internationale burgerorganisaties, legt zij demonstraties vast die plaatsvinden op de Westelijke Jordaanoever, waarbij haar speciale aandacht uitgaat naar het misbruik dat veiligheidstroepen maken van ‘crowd control’ wapens. Zij is de opsteller van het rapport dat B’Tselem hierover heeft uitgebracht.

De discussie zal gevoerd worden in het Engels.

o  Teken de petitie! hier

o  Meer informatie over de situatie van Palestijnse kinderen, dowload the factsheet hier

 o  Meer informatie over de Street Art wedstrijd, dowload de flyer hier

Donaties voor de ‘Recht op Leven’ campagne:

N L  2 5  I N G B  0 0 0 5  0 7 8 9  7 5

ten name van Stichting gate48, te Amsterdam

Vermeldt alsjebleift dat het voor de activiteiten van de Palestijnse Kinderrechten Coalitie is.

BDS Nederland op Twitter