28 July 2019

15 augustus Apeldoorn concert Palestine Youth Orchestra en Nationaal Jeugdorkest

Do 15 aug 2019 ⋅ 20:00

Theater Orpheus, Churchillplein 1, Amersfoort

Tickets hier

Nationaal Jeugdorkest o.l.v. Antony Hermus en Palestijns Jeugdorkest o.l.v. Vincent de Kort

Het Palestijns Jeugdorkest is deze zomer op tournee door Noord-Europa en doet ook Nederland aan. Deze avond kunnen we getuige zijn van de resultaten van een bijzondere ontmoeting tussen het Nationaal Jeugdorkest en het Palestijns Jeugdorkest in Apeldoorn. Hierbij vormde de Hijaz, een Arabische toonladder, de basis voor een sessie vol improvisatie. Zo vormt muziek de verbinding tussen jonge mensen afkomstig uit verschillende culturen.

Het Palestijns Jeugdorkest werd opgericht in 2004 door het Edward Said National Conservatory of Music en bestaat uit jonge musici die zijn opgeleid in zowel westerse als Arabische muziek. De leden komen uit bezet Palestijns gebied, maar ook uit Jordanië, Libanon, Syrië, Egypte, de VS en Europa. Het orkest toert door de Arabische wereld, maar ook door Europa en streeft daarbij naar uitwisseling met andere jeugdorkesten.

Beide orkesten brengen tijdens dit korte concert ieder een werk uit het programma dat ze enkele dagen later in het Concertgebouw zullen spelen. Ze verenigen hun krachten in een gezamenlijke improvisatie. Grijp de kans om deze twee orkesten éénmaal samen te horen optreden en beleef mee hoe de universele taal van de muziek mensen met elkaar verbindt!

Programma:

Stravinsky – Divertimento uit: Le baiser de la fée (door Nationaal Jeugdorkest)
Tsjajkovski – Romeo en Julia (door Palestijns Jeugdorkest)
Gezamenlijke improvisatie van beide orkesten

BDS Nederland op Twitter