5 November 2020

150 queer filmmakers beloven niet deel te nemen aan door Israelische regering gesponsorde LGBT-filmfestival

Meer dan 150 LGBTQIA + filmmakers en filmkunstenaars uit meer dan 15 landen hebben een baanbrekende belofte getekend om niet deel te nemen aan TLVFest, het door de Israelische overheid gesponsorde LGBT-filmfestival in Tel Aviv.

De ondertekenaars bevestigen dat LGBTQIA + -bevrijding “nauw verbonden is met de bevrijding van alle onderdrukte volkeren en gemeenschappen” en verbinden zich ertoe “geen films in te zenden of anderszins deel te nemen aan TLVFest” of andere door de Israelische regering gesponsorde evenementen “totdat Israel voldoet aan het internationale recht en de Palestijnse mens respecteert. rechten. ”

Palestijnse queers hebben opgeroepen tot een boycot van TLVFest vanwege zijn rol in de Pinkwashing-agenda van Israel, die LGBTQIA + -rechten gebruikt om een ​​progressief beeld te projecteren om Israels ernstige schendingen van de door de VN gesanctioneerde mensenrechten van miljoenen Palestijnen te verdoezelen.

Ondertekenaars zijn onder meer Turner Prize-winnaar Charlotte Prodger, Palme d’Or-genomineerde Alain Guiraudie, bekroonde documentairemaker Harjant Gill, Touch of Pink-regisseur Ian Iqbal Rashid, producer en Lambda Literary Board-voorzitter Amy Scholder, Tribeca Nelson Mandela Award-winnaar Thomas Allen Harris, gerenommeerde geleerde, aids-historicus en scenarioschrijver Sarah Schulman, EIDF Grand Prix-winnaar Minji Ma, bekroonde filmmaker Emmanuel Moon-chil Park, Seoul Human Rights Film Festival-directeur Hyun Lego Park, bekroonde regisseur John Greyson, Elle Flanders en Tamira Sawatzky van de prijs winnend collectief Public Studio, Governor General Award-winnaar Adrian Stimson, bekroonde videokunstenaar Richard Fung, America in Transition-regisseur Andre Perez, Catherine Gund van Aubin Pictures, regisseur en scenarioschrijver Raquel Freire en Adelina Anthony en Marisa Becerra van AdeRisa.

Filmgeleerden Alexandra Juhasz, Thomas Waugh, Alisa Lebow, Marc Siegel, Shohini Ghosh, So Mayer, Ingrid Ryberg, Chris Berry en Michele Aaron ondertekenden ook de belofte.

In de afgelopen jaren hebben meer dan twintig deelnemende filmmakers de oproepen van Palestijnse queers en maatschappelijke organisaties om zich terug te trekken uit TLVFest gesteund.

Deze belofte markeert een nieuw, proactief standpunt van filmkunstenaars in solidariteit met Palestijnse queers en de Palestijnse strijd voor vrijheid, rechtvaardigheid en gelijkheid.

Ben je filmmaker, regisseur, filmkunstenaar, producent, filmwetenschapper, filmstudent, filmprogrammeur, enz., teken dan ook en beloof om niet deel te nemen aan TLVFest of andere door de Israelische overheid gesponsorde evenementen.

Als filmmakers, filmkunstenaars en productiebedrijven die zich inzetten voor LGBTQIA + bevrijding, begrijpen we dat onze bevrijding nauw verbonden is met de bevrijding van alle onderdrukte volkeren en gemeenschappen. We zijn solidair met de strijd van het Palestijnse volk voor vrijheid, gerechtigheid en waardigheid. We zullen hun bevrijdingsstrijd geen schade berokkenen.

In reactie op oproepen van Palestijnse queers om het door de Israelische regering gesponsorde LGBT-filmfestival TLVFest te boycotten, beloven we om geen films in te zenden of anderszins deel te nemen aan TLVFest of andere evenementen die gedeeltelijk of volledig worden gesponsord door medeplichtige Israelische instellingen totdat Israel voldoet aan de internationale wetgeving en de Palestijnse mensenrechten.

Teken de belofte

 

Bekijk handtekeningen

BDS Nederland op Twitter