21 February 2020

Uitgesteld: 19 mrt, Amsterdam: Ongemakkelijke solidariteit in de Palestijnse en Koerdische zaak

Update: vanwege de coronamaatregelen gaat de Week tegen Racisme niet door en daarmee wordt ook dit evenement uitgesteld.

(er zijn wel live streams vanuit Pakhuis de Zwijger te bekijken gedurende de week: https://dezwijger.nl/programma/activisme-tegen-racisme/ )

Donderdag 19 maart, van 20u00 tot 22u00

Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam

Georganiseerd door DocP en The Hague Peace Projects

Programma is onderdeel van Week Tegen Racisme: Festival Sta op Tegen Racisme 2020. Voor meer informatie over het gehele programma en reserveringen kan je naar de website:
https://dezwijger.nl/programma/festival-tegen-racisme-2020

In het conflict tussen Israël en de Palestijnen, en Turkije met de Koerden valt op dat Israël openlijk ‘de Koerdische zaak’ steunt en Turkije op haar beurt weer openlijk de Palestijnen. Dit terwijl de ‘eigen minderheden’ juist onderdrukt worden door Turkije en Israël. In Nederland zijn beide conflicten vaak onderwerp van heftige discussies vanuit verschillende perspectieven die bredere solidariteit en bewegingsbouw in de weg staan. Wat zijn vraagstukken en narratieven die perspectief bieden voor zowel de Koerdische en Palestijnse zaak?

Sprekers zijn Numan Yilmaz, Hilla Dayan, Serda Nehirci en Taghreed El-Khodary. Met muziek door Peshmerge Morad en Moderatie door Tayfun Balcik.

BDS Nederland op Twitter