1 November 2018

29 nov. Amsterdam, Vondelkerk: de pianist van Yarmouk en Teatro di Nascosto: “Verzet en dromen”

Kunst, Solidariteit en Palestina presenteert:

Solidarity with Palestine

Donderdag 29 november

Locatie: Vondelkerk, Vondelstraat 120, Amsterdam

Tijd: 20.00 – 22.00

Désanne van Brederode, solidariteitslezing.

Désanne studeerde filosofie, is schrijver van 7 romans en een dichtbundel. Ze schrijft ook artikelen en essays, waaronder een pamflet over Syrië, en geeft lezingen over levensbeschouwelijke onderwerpen.

Aeham Ahmad, de pianist van Yarmouk, groeide op als een Palestijnse vluchteling in het vluchtelingenkamp Yarmouk in Syrië. Vanaf zijn vijfde jaar leerde hij piano spelen. Yarmouk werd sinds 2013 door verschillende partijen in de burgeroorlog betwist. In deze tijd trad Ahmad met zijn piano op op straten en openbare plaatsen. Video’s van deze uitvoeringen, vaak met kinderen als publiek, werden gedeeld op sociale netwerken en zijn verhaal werd breed verspreid. In 2015 vluchtte hij voor IS uit Yarmouk en kwam als vluchteling in Duitsland terecht. (bron: Wikipedia)

Teatro di Nascosto

‘Verzet en dromen’ is op vele plaatsen in Europa en Palestina (festivals, bedoeïenendorpen) gespeeld. Een bedoeïenenvrouw vertelt over haar leven in het vluchtelingenkamp Jabal al Baba dat tegenover een Israelische kolonie ligt, en volgens aankondiging ieder moment helemaal afgebroken zou kunnen worden. Ondersteund door muziek en beeldmateriaal krijg je een uniek inkijkje in een wereld die veelal voor ons gesloten blijft. Het Teatro di Nascosto viert dit jaar zijn 20 jarig bestaan.

Toegang: €10,- Uitkering of student: €5,- Bestellen en betalen met iDeal (doneren) via de website
www.docp.nl o.v.v. ‘29 november’ of aan de zaal afhankelijk van beschikbaarheid

Organisatie: docP i.s.m. Breed Platform Palestina Haarlem, EMCEMO, Het Palestijnse Huis, Kairos Sabeel, PalestineLink, Palestijnse Gemeenschap Nederland, Palestina Komitee Rotterdam, Palestina Werkgroep Enschede, Vrouwen in het Zwart Nederland, TIYE International, Vrouwen in het Zwart Haarlem, Groningen Jabalya en Palestijnse Vrouwen in Nederland en WILPF Nederland.

download de flyer

BDS Nederland op Twitter