29 April 2024

8 mei herdenkingsprotest bij hoofdkantoor booking.com in Amsterdam

Op het moment van schrijven zijn in zes en een halve maand al ruim 14.700 Palestijnse kinderen in de Gazastrook door militair geweld om het leven gekomen. Kinderen komen om door Israëlische bombardementen, scherpschutters, ziektes, kou, gedwongen uitdroging en uithongering. Een ongekend aantal kinderlevens dat maar moeilijk is voor te stellen. Om dit tastbaar te maken zijn in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam al duizenden schoenen neergezet. Een oproep om in actie te komen tegen deze voortgaande genocide die teveel kinderen al het leven gekost heeft en blijft kosten zolang er geen staakt-het-vuren is. We herdenken de kinderen door hun duizenden namen voor te lezen en voor alle vermoorde kinderen een paar schoenen te plaatsen.

WAAR EN WANNEER

We staan woensdag 8 mei tussen 13 uur en 18 uur voor het hoofdkantoor van Booking.com, aan de Oosterdokskade 163 in Amsterdam omdat dit bedrijf nog steeds accomodaties aanbiedt in illegale Israëlische nederzettingen, en daarmee dus verdient aan gestolen Palestijns land. Palestijnse kinderen zouden vanzelfsprekend ook graag op willen groeien om te kunnen reizen, maar duizenden kinderen in Gaza zijn al vermoord, en de rest zit vast op de Gazastrook, terwijl de Palestijnen in Jeruzalem en op de Westoever van hun land worden verdreven. Dit moet stoppen.

120 KINDEREN OP DE WESTOEVER

Ook op de Westoever zijn sinds oktober meer dan 120 kinderen vermoord door soldaten van het Israëlische bezettingsleger. Dat gebeurde terwijl toeristen via booking.com in accomodaties kunnen verblijven die door kolonisten worden aangeboden op de Westoever.

Samen met BDS Nederland, Extinction Rebellion en Workers for Palestine laten we op 8 mei voor het hoofdkantoor van Booking.com zien hoe belangrijk het is dat al het onrecht stopt en dat het bedrijf daarin ook een verantwoordelijkheid heeft. Help jij ook mee? Lees hier hoe.

 

BDS Nederland op Twitter