29 June 2020

Amsterdam 1 juli, Protest: Nee tegen annexatie – vrijheid voor Palestina

STOP DE ANNEXATIE – NEE TEGEN ZIONISME – VRIJHEID VOOR PALESTINA

Het protest op het Museumplein is het initiatief van Samidoun Nederland.

Kom op 1 juli naar het Museumplein in Amsterdam 18.30 – 20.30 en protesteer bij het Amerikaanse consulaat tegen de voorgenomen annexatie en de Amerikaanse steun daarbij!

Vanaf 1 juli wil de regering Netanyahu, geholpen door de regering Trump, starten met formele annexatie van de Westbank. Met uitzondering van kleine Palestijnse enclaves, zeg maar Bantoestans, die mogen streven naar de status van Palestijnse staat.

De facto ìs de Westbank al geannexeerd en gekoloniseerd. Maar met formele annexatie groeit de dreiging voor de Palestijnen. Hun positie zal nog benarder worden, hun isolement zal groeien, en het geweld tegen hen zal toenemen.

Maar tegelijkertijd groeit het mondiale verzet tegen de Israelische Apartheidsstaat. Niet alleen van de Palestijnen zelf, maar ook van de steeds groter wordende internationale beweging die opkomt voor de rechten van het Palestijnse volk. Wij zullen de Palestijnen nooit laten vallen!

Wij roepen iedereen op zijn solidariteit met de Palestijnen tonen, en ook uiting te geven aan ons aller vastberadenheid door te gaan met de boycot van het apartheidsregime totdat de rechten van de Palestijnen worden gerealiseerd.

Bekijk hier de YouTube film gemaakt door Palestina Solidariteit in België, over de gevolgen van de annexatie https://www.youtube.com/watch?v=d9VL4KLQ_Hs.

BDS Nederland op Twitter