8 February 2021

BNC verwelkomt ICC-jurisdictiebesluit, roept op tot actie

We roepen ICC op om te stoppen met talmen, de druk van de VS, Israël en westerse landen te weerstaan ​​en onmiddellijk zijn werk te doen.

Foto: Human Rights Watch

We verwelkomen de beslissing van het Internationaal Strafhof waarin de jurisdictie over het bezette Palestijnse gebied wordt bevestigd.

Het Israëlische apartheidsregime heeft meer dan 3.600 Palestijnen gedood sinds het ICC begon met zijn eerste onderzoek naar de situatie in Palestina.

Genoeg vertraging! #ICC4Israel

Het Palestijnse BDS National Committee (BNC) verwelkomt de bevestiging van de jurisdictie door het ICC over het bezette Palestijnse gebied (OPT), en we roepen het ICC op om te stoppen met talmen, weerstand te bieden aan de druk van de VS, Israël en westerse landen, en onmiddellijk zijn werk te doen.

Het ICC moet optreden als een onpartijdige rechtbank, zijn mandaat onder het Statuut van Rome vervullen en Israëls oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid in de OPT onderzoeken, inclusief de misdaad van apartheid.

Palestijnen kunnen zich geen misdaden en lijden meer veroorloven. Uitstel van gerechtigheid is geen gerechtigheid. Het ICC moet Israël verantwoordelijk houden voor zijn decennia van misdaden tegen het Palestijnse volk.

BDS Nederland op Twitter