27 November 2020

Boycot Puma Wereldwijde Actiedag: leg geen Israelische apartheid onder de kerstboom – 12 december

Puma’s steun voor de militaire bezetting en het apartheidsregime van Israel maakt het het slechtste geschenk aller tijden. Sluit je aan bij groepen over de hele wereld voor de vierde actiedag tegen Puma’s steun voor Israels illegale nederzettingen op gestolen Palestijns land, 12 december.

De extreemrechtse regering van Israel escaleert haar uitbreiding van illegale nederzettingen op gestolen Palestijns land.

Tegelijkertijd vernietigt het regime Palestijnse huizen in recordaantallen, waardoor honderden Palestijnse gezinnen dakloos worden tijdens een pandemie.

De steun van Puma voor deze gewelddadige landroof maakt een Puma product het slechtste geschenk aller tijden.

Sinterklaas Kapoentje, gooi geen PUMA in mijn schoentje!

Leg geen Israelische apartheid onder de kerstboom!

De militaire bezetting van Israel en de illegale nederzettingen maken Palestijnse families dakloos, met volledige steun van de regering-Trump.

Puma zegt dat het gelijkheid steunt, maar geeft de voortzetting van de wrede onteigening van inheemse Palestijnen een steuntje in de rug.

Puma steunt voetbalteams in de illegale nederzettingen van Israel en de exclusieve licentiehouder in Israel heeft vestigingen in nederzettingen.

Puma, sponsor van Israelische apartheid: het slechtste geschenk aller tijden.

Schrijf je in voor de 4e #BoycottPuma Wereldwijde Actiedag, 12 december

Terwijl gemeenschappen over de hele wereld worstelen met de Covid-19-pandemie, de klimaatramp en de gevolgen van ongebreideld kapitalisme, zijn onze keuzes als consument belangrijker dan ooit.

Onze keuzes en campagnes hebben de kracht om verandering teweeg te brengen. We kunnen bedrijven overtuigen om zich te houden aan hun eigen ethische standaarden en mensenrechtenbeleid.

Puma geeft veel om zijn imago. Een advocaat van Puma vertelde ons dat onze oproepen om Puma te boycotten hun leven “ellendig” maken.

Doe met ons mee en probeer Puma ervan te overtuigen zijn diep immorele steun voor Israels schendingen van Palestijnse mensenrechten stop te zetten.

Actie ondernemen

Hieronder vind je ideeën voor de #BoycottPuma Actiedag, bij jou thuis of, als de lokale COVID-19-beperkingen het toelaten, bij Puma-winkels of retailers.
Wees creatief! Breng sportthema’s in uw acties en deel ze op sociale media.
Gebruik de hashtags #BoycottPuma en #PumaFam (Puma’s own, die we volledig hebben gekaapt!).

Organiseer een “Worst.Gift.Ever” actie in een Puma-winkel 
Wees creatief. Laat consumenten weten dat Puma het slechtste geschenk aller tijden is. Gebruik de winkelzoeker van Puma of zoek naar Puma op Google Maps om winkels die het merk Puma verkopen in uw stad te vinden.

Scoor een #BoycottPuma-punt voor Palestijnse rechten
Stel een #BoycottPuma-goal op en scoor een doelpunt voor Palestijnse rechten of organiseer een nepvoetbalwedstrijd. Deel een foto of video op sociale media met de hashtag #BoycottPuma.

Betrek de sportwereld erbij
Moedig lokale sportverenigingen, populaire sportteams, fanclubs en antiracistische sporttoernooien aan om deel te nemen aan acties met foto’s en video’s.

Heb je spullen van het merk Puma? Rebrand het!
Schrijf “Boycot” boven het logo van de Puma-uitrusting die je bezit, of plak het Puma-logo gewoon af. Maak een korte video of maak een foto van jezelf terwijl je je Puma-spullen een nieuwe naam geeft en plaats die op sociale media. Voorbeeld tweet (Klik en tweet direct):

Ik kocht @Puma-spullen voordat Puma illegale Israelische nederzettingen op gestolen Palestijns land steunde. Tot Puma de medeplichtigheid aan de militaire bezetting van Israel beëindigt, zal ik #RebrandPuma gebruiken ter ondersteuning van Palestijnse teams die oproepen tot #BoycottPuma. Tot ziens #PumaFam! https://bdsmovement.net/boycott-puma 

Roep door Puma gesponsorde teams op #BootPuma
Controleer of lokale teams worden gesponsord door Puma en spoor ze aan Puma te laten vallen. Maak een foto met het shirt van je team terwijl je een # BoycottPuma-bord vasthoudt.

Bezorg of stuur de brief van 200 Palestijnse clubs naar de kantoren van Puma
Puma heeft kantoren in Duitsland, het VK, Spanje, Portugal, Italië, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Oostenrijk, Nederland, Frankrijk, Tsjechië, Polen, Turkije, Zuid-Afrika, Verenigde Arabische Emiraten, de VS, Argentinië, Chili, Mexico, Peru, India, Australië, Singapore, Maleisië, Indonesië, Japan, Zuid-Korea, Hong Kong.

Germany, Het VK, Spanje PortugalItalie, Zweden, Noorwegen, Finland Denemarken, Oostenrijk, Netherlands, Frankrijk, Tsjechië, Polen, Turkije, Zuid-Afrika,  Verenigde Arabische Emiraten, VerenigdeStaten, Singapore, Maleisië, IndonesieJapan, Zuid- Korea, Hong Kong.

Het hoofkantoor van Puma Benelux BV is gevestigd in Leusden:

Puma Benelux BX
Plesmanstraat
13833 LA  Leusden
033-4320060

Organiseer een lezing of workshop
Betrek lokale sportverenigingen bij een webinar over Israels aanvallen op Palestijnse sporten en de #BoycottPuma campagne. Neem voor mogelijke sprekers contact op met: [email protected] 

Start een campagne voor desinvestering
Ga na of uw pensioenfonds, bank of enige andere instelling waar u lid van bent een investeerder in Puma is en vraag hen om te desinvesteren. Neem voor hulp hiervoor contact op met: [email protected] 

BDS Nederland op Twitter