18 October 2020

Boycott AXA: verzekeringsbedrijf van Israelische apartheid

De coalitie “Stop AXA Assistance to Israeli Apartheid” -campagne roept individuen, organisaties en instellingen over de hele wereld op om AXA te boycotten totdat het haar medeplichtigheid aan de Israelische apartheid beëindigt.

AXA maakt misbruik van de repressie van Palestijnen door Israel.

De Franse verzekeringsreus AXA is het tweede grootste verzekeringsbedrijf ter wereld. Ze is actief in 57 landen en heeft meer dan 108 miljoen klanten.

Teken hier de belofte

Ondanks het feit dat AXA een ethische code heeft op vlak van mensenrechten en milieu, investeert ze 7 miljoen dollar in 3 Israelische banken die voorkomen in de lijst van de Verenigde Naties die betrokken zijn bij de illegale Israelische bezetting: Bank Leumi, Israeli Discount Bank en Mizrahi Tefahot Bank. De banken hebben afdelingen in de illegale kolonies in bezet Palestijns gebied en de bezette Syrische Golanhoogte. Ze geven hypothecaire leningen aan kolonisten en leveren financiële diensten aan lokale overheden voor bouwprojecten in de kolonies. Zonder de banken zouden verschillende illegale koloniale bouwprojecten niet mogelijk zijn.

AXA bezit eveneens 9,03% van “Equitable Holdings” (EHQ), dat bijna 157 miljoen dollar investeert in 5 Israelische banken: Bank Hapoalim, Bank Leumi, First International Bank of Israel, Israel Discount Bank en Mizrahi Tefahot Bank, en in Elbit Systems, het grootste Israelische wapenbedrijf. Elbit Systems is bekend omwille van haar ‘expertise’ dankzij de Israelische blockage van Gaza, waar ze haar killer drones kon uittesten, net als witte fosfor, snipers en onderdelen van gevechtsvliegtuigen, allen ingezet door het Israelische leger. De drones Hermes 900 van Elbit Systems maakten deel uit van de Israelische drones die 164 Palestijnse kinderen vermoordden in 2014 tijdens de Israelische aanval op de Gazastrook.

De campagne van de coalitie “Stop AXA Assistance to Israeli Apartheid” roept individuen, organisaties en instellingen van heel de wereld op om AXA te boycotten totdat ze een einde stelt aan haar medeplichtigheid met de Israelische bezetting en de mensenrechtenschendingen van de Palestijnen.

Ik teken en engageer me om

  • AXA te boycotten door geen verzekering bij hen af te sluiten.
  • andere individuen en bedrijven, sportclubs, instellingen, vakbonden, organisaties aan te zetten om hetzelfde te doen

zolang AXA de Israelische apartheid steunt en mensenrechten schendt van de Palestijnen.

Teken hier de belofte

Via bdsmovement.net

BDS Nederland op Twitter