30 November 2019

Demonstratie bij Ahoy tegen wapens getest op burgers in Gaza, nu te koop in Rotterdam

We kwamen uit alle windrichtingen om te protesteren tegen de aanwezigheid van Israelische wapenfabrikanten op de NIDV beurs in de AHOY: o.a. uit Rotterdam, Amsterdam, Vlaardingen, Leiden, Den Haag, Zeist, maar ook Zwolle en Enschede. Palestijnen en Nederlanders protesteerden samen tegen de illegaliteit van Israels landroof, de vele aanvalsoorlogen tegen de Palestijnen en Arabische buurlanden, de grootschalige illegale inzet van wapens voor offensieve doeleinden, de wapenleveranties aan staten die ze inzetten tegen burgers (zoals Myanmar, India, de Filippijnen). Het testen van wapens op Palestijnen om ze vervolgens succesvol “als battlefield tested” op de markt te kunnen brengen. Daarom mogen Israelische bedrijven wat ons betreft niet in Nederland op de beurs staan.
“ja maar, er is toch een grijs gebied?” betoogde de heer Hans Hillen, voorheen minister van defensie, nu voorzitter van de NIDV. Nee meneer Hillen, wanneer het internationaal recht systematisch wordt geschonden is er geen grijs gebied.
Het regende pijpenstelen, maar dat deerde ons niet. De bezoekers troepten voorbij met hun vele decoraties op de borst gespeld, evenals nette dames op hoge hakken, rolkoffertjes achter zich aan trekkend, en namen vaak ietwat onwillig onze natte flyers aan.

 

BDS Nederland op Twitter