12 March 2023

Israeli Apartheid Week gaat van start! #UnitedAgainstRacism

De komende week gaat Israëli Apartheid Week van start! Voor de 18e keer worden wereldwijd duizenden evenementen en acties georganiseerd onder de vlag van Israëli Apartheid Week (IAW) en #UnitedAgainstRacism. 

Ook in Nederland worden dit jaar tal van panel discussies, demonstraties, workshops, filmavonden etc. georganiseerd. Den Haag, Groningen, Amsterdam, Haarlem, Utrecht en Leiden zijn #UnitedAgainstRacism 

Steun #IAW23 met een donatie

Geïnspireerd door het aanhoudende verzet in Palestina hopen wij met Israëli Apartheid Week 2023 een bijdrage te leveren aan de Palestijnse bevrijdingsstrijd. We hebben alle evenementen op een rijtje gezet. Bekijk ze hieronder in de IAW Kalender. 

Activisten, studenten, organisaties en alle anderen die #IAW23 mogelijk maken: Jullie zijn geweldig!

Het doel van IAW is Israëls regime van settler kolonialisme en apartheid over het Palestijnse volk voor het voetlicht te brengen, en te mobiliseren voor wereldwijde actie om het te helpen ontmantelen. Mede dankzij IAW wordt het steeds moeilijker voor apartheid Israël om het geïnstitutionaliseerde racisme en de systematische onderdrukking van de Palestijnen te verbergen. IAW voedt de onstuitbare groei van de wereldwijde Boycot, Desinvestering en Sancties beweging (BDS) in solidariteit met de Palestijnse strijd voor vrijheid, rechtvaardigheid en gelijkheid. 
BDS Nederland op Twitter