23 February 2016

Inspectieteam bezoekt Jumbo en AH in de Westerstraat, Amsterdam

Op woensdag 17 februari inspecteerden zes Amsterdamse activisten van docP de Jumbo en de AH in de Westerstraat. In beide supermarkten stonden de bedrijfsleiders ons welwillend te woord en beiden meldden dat zij niets aan het assortiment van hun winkel konden veranderen. Dat wordt van hogerhand opgelegd.

De Jumbo had verse basilicum, rode paprika’s en grapefruits uit Israel. Helaas is Jumbo kort geleden begonnen de verkoop van de zeer verfoeilijke SABRA humus. En we troffen medjoul dadels aan waar geen land van herkomst op stond en dan vermoed je het al …

AHhad verse dadels uit Israel, verschillende soorten Sabra humus en een groot assortiment Tivall producten, allemaal uit Israel.

Buiten de winkels kregen de passanten een flyer aangeboden en met de megafoon verspreidden we de boodschap van onze actie: BOYCOT ISRAEL, totdat de bezetting van Palestina wordt opgeheven, de Palestijnen gelijke rechten krijgen en de verdrevenen mogen terugkeren naar hun land.

Opvallend was dat bij de klanten van de Jumbo meer interesse en sympathie voor onze actie bestond dan bij de klanten van AH.

BDS Nederland op Twitter