2 March 2023

Israëlische repressie-tech bedreigt de hele wereld, niet alleen de Palestijnen

De militaire technologie van apartheid Israël, getest op Palestijnen, maken controle door dictators en autoritaire regimes, marteling en zelfs moord op mensenrechtenactivisten, journalisten, gekozen ambtenaren, enz. mogelijk. Het onlangs blootgestelde team Jorge, officieel geregistreerd bij de Israëlische regering, biedt ‘elektronisch oorlogvoering’ aan iedereen die klaar is om te betalen, verkiezingen te manipuleren, tegenstanders te hacken of desinformatie te planten om ze te vernietigen.

De oprichters, voormalige Israëlische inlichtingenofficieren, scheppen op over het manipuleren van 33 verkiezingen in Afrika, Zuid- en Midden-Amerika, de VS en Europa. Zonder enige ethisch of wettelijke grenzen verkopen ze hun snode diensten, waaronder 40.000 nep avatars, aan klanten die van plan zijn om democratieën te destabiliseren of verkiezingen te vervalsen.

Het Palestijnse BDS National Committee (BNC), de grootste Palestijnse coalitie die de BDS-beweging leidt, herhaalt de oproep om een onmiddellijke #Militaryembargo op te leggen aan apartheid Israël, inclusief het stopzetten van Amerikaanse militaire financiering en het verbieden van handel in Israëlische wapens en spyware. Tijd voor #dismantleapartheid.

 

BDS Nederland op Twitter