21 June 2018

Kunstenaarsoproep

Oproep tot culturele boycot

Omdat er nauwelijks hulp komt van de internationale gemeenschap hebben Palestijnen in 2004 een oproep gedaan voor een academische en culturele boycot van het Israëlische regime (PACBI Declaration). In 2005 deden 171 maatschappelijke Palestijnse organisaties een nieuwe, omvattende oproep tot BDS, dat is Boycot, Desinvesteren en Sancties (BDS). Een organisatie die deze BDS campagne in Nederland coördineert is het Diensten en Onderzoek Centrum Palestina (docP). De BDS campagne is inmiddels uitgegroeid tot een mondiale beweging waarin Nederland actief participeert. In het project Kunst, Solidariteit en Palestina besteden wij veel aandacht aan de culturele boycot.

Oproep aan kunstenaars

Sluit je aan bij de internationale boycotoproep. De Engelstalige oproep is te lezen op  https://bdsmovement.net/pacbi. Inmiddels is de oproep wereldwijd onderschreven door schrijvers, filmers, architecten, acteurs, beeldend kunstenaars, musici, DJ’s en door enkele dappere Israëlische dissidenten.

Wij nodigen je uit de Nederlandstalige oproep te tekenen, zie hieronder. Let op: we maken de namen van ondertekenaars pas openbaar wanneer we tenminste 200 ondertekenaars hebben.  Als je bedreigd wordt vanwege je steun aan de Palestijnen, laat ons dit dan weten.

Kunstenaarsoproep

Nederlandse kunstenaars roepen op tot culturele boycot van Israel

Wij, Nederlandse kunstenaars, steunen de Palestijnse strijd voor vrijheid, rechtvaardigheid en gelijkheid.

Wij steunen de oproep van 2004 van Palestijnse filmmakers, schrijvers, NGO’s en kunstenaars tot een culturele boycot van Israël.
Wij, noch onze werken gaan naar Israël. Ook accepteren wij geen uitnodigingen of financiering door instellingen die samenwerken met de Israëlische overheid, totdat die overheid voldoet aan internationaal recht en de universele beginselen van de mensenrechten.

Hiermee maken wij onze afschuw duidelijk voor het aanhoudende en grove Israëlische geweld tegen Palestijnen, de roof van hun land en de vernieling van hun cultuur.

Bij deze sluit ik me aan bij de culturele boycot van Israël en roep anderen op dat ook te doen.
Naam :
Kunstvorm of functie:
e-mailadres:

%%your signature%%

30 signatures

Share:

     

BDS Nederland op Twitter