5 April 2018

Mailactie aan Tweede Kamer: Bescherm de Palestijnen tegen Israelisch geweld!

Israël heeft vrijdag 30 maart met grof geweld opgetreden tijdens de Palestijnse protestmarsen die in het kader van de Grote Mars van Terugkeer plaatsvonden.

De Grote Mars van Terugkeer vormde de aftrap van een serie marsen en andere vormen van acties, die de aandacht moeten vestigen op het erkende Palestijnse recht van terugkeer. In Gaza zijn vijf tentenkampen opgezet, waarvandaan 30-duizend burgers op 30 maart – de Palestijnse Dag van het Land – optrokken naar de hekken waarachter zij gevangen worden gehouden. Zij kozen locaties uit die zo dicht mogelijk bij de dorpen waaruit zij in 1948 door Israël verdreven werden, en waarnaar zij nog steeds niet hebben kunnen terugkeren.

Daar werden zij opgewacht door duizenden Israëlische militairen, aan wie een extra regiment scherpschutters was toegevoegd, toegerust met een ‘license to kill’. Vervolgens namen deze op kille, georganiseerde wijze de ongewapende demonstratie achter het beruchte hek onder vuur. Met drones werd traangas verspreid. Er werden fragmentatiekogels gebruikt. Meer dan 1400 burgers raakten gewond, 17 Palestijnen werden gedood.

Ondersteun de oproep van 24 organisaties aan de Nederlandse regering om maatregelen te treffen ter bescherming van de Palestijnen. Stuur nu met een paar klikken emails naar alle fractieleiders  Tweede Kamer en naar alle fractieleiders kamercommissie Buitenlandse Zaken.

Let op: dit gaat via de oude website, mail nu: KLIK HIER 

 

BDS Nederland op Twitter