3 February 2019

Mailactie Amnesty International: Booking.com, stop aanbod in illegale nederzettingen!

In een nieuw rapport stelt Amnesty nog eens vast dat in de door Israël bezette Westoever en Oost-Jeruzalem het internationaal recht van toepassing is, wat betekent dat de joodse nederzettingen illegaal zijn. Vervolgens noemt AI vier grote internationale bedrijven die profiteren van toerisme dat gebruik maakt van deze illegale activiteiten: Airbnb, Booking.com, Expedia en TripAdvisor: “Deze bedrijven bemiddelen voor talloze hotels, B&B-gelegenheden, toeristenattracties en excursies in Israëlische nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden. Zij doen dat terwijl zij weten dat die nederzettingen illegaal zijn onder internationaal recht en dus een oorlogsmisdaad.” AI roept de bedrijven op om daarmee te stoppen.

Zie ons bericht van 31 – 01.

Het hoofdkantoor van Booking.com is in Amsterdam. Daarom komt Amnesty International Nederland specifiek in actie tegen dit bedrijf.

Vraag Booking.com op te komen voor mensenrechten door hun aanbod in de nederzettingen in bezet gebied te verwijderen.

Booking.com, met zijn hoofdkantoor in Amsterdam, draagt bij aan het bestaan en de uitbreiding van de illegale nederzettingen. Israël heeft al tienduizenden Palestijnse huizen verwoest en waterbronnen afgesloten.

Stuur een mail!

 

BDS Nederland op Twitter