23 October 2019

Mailactie #BoycottPuma, tweede internationale actiedag 26 oktober

Op 26 oktober is een tweede internationale actiedag tegen PUMA’s sponsoring van de Israelische Voetbalbond IFA. Dit omdat IFA sponsorgeld doorsluist naar zes voetbalteams in illegale Israelische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Israels behandeling van Palestijnse voetbalteams zou een andere reden kunnen zijn om IFA niet te sponsoren. De overheid maakt het onmogelijk (zogenaamd om veiligheidsredenen) voor het team uit Gaza om de bekerfinale tegen het Palestijnse team op de Westbank te komen spelen. Ook de in België geplande oefenwedstrijd tussen Hades en het nationale Palestijnse elftal  gaat niet door. De Palestijnse ambassadeur meldde dat zijn ploeg van Israël niet naar België mag vertrekken op de luchthaven van Tel Aviv.

Het moet uit zijn met dit getreiter. Daarom roepen wij PUMA opnieuw op om zijn sponsoring van IFA te staken. Op 15 juni namen wij deel aan de eerste internationale actiedag. Ook deze keer zijn we van de partij. Afgelopen zondag waren we aanwezig bij de marathon van Amsterdam om sporters te wijzen op de Palestijnse oproep om Puma te boycotten zolang het de IFA sponsort. U kunt uw steentje bijdragen door een mail te sturen naar het hoofdkantoor van Puma.

Mailactie #BoycottPuma: tweede internationale actiedag op 26 oktober

Dear sir/madam,

Puma sponsors the Israel Football Association (IFA), which includes teams in illegal Israeli settlements on occupied Palestinian land in violation of international law.
 
Puma’s endorsement of the IFA gives legitimacy to Israel’s illegal settlements pushing Palestinian families off their land.
 
As long as Puma sponsors teams in illegal Israeli settlements, I will respect the call from Palestinian athletes to boycott Puma.

%%your signature%%

269 signatures

Share:

     

269 keer verstuurd

BDS Nederland op Twitter