2 April 2019

Mailactie: Hema: #Kappen-met-Teperberg

Een tweet gericht aan de Hema heeft voor wat opwinding gezorgd. Tegen Pesach, het joodse Pasen, verkoopt de Hema kosjere wijn. Meestal is dat Israelische wijn. Mieke Zagt zag de wijn staan en twitterde: ”Hey @HEMA u verkoopt Efrat wijn uit de Judean Hills, origine Israel. Klopt dat wel? Zowel Efrat als de Judean Hills liggen in bezet Palestijns gebied. Efrat is een illegale Israelische kolonie. Kunt u de bestemming controleren?”

De tweet werd opgepikt door de CIDI-jongeren. Er kwam, met de hashtag #tipvanmieke, een advies om de wijn te kopen. De tweets gingen viral en er ontstond een run op de Hema van Israel supporters, zodat de wijn intussen wel zo’n beetje is uitverkocht.

Volgens de Vierde Conventie van Genève zijn Israels illegale nederzettingen in bezet Palestijns gebied oorlogsmisdaden. Voor meer informatie over “Israelische” wijnen zie dit artikel van The Rights Forum. DocP heeft de HEMA in het verleden al diverse keren aangesproken op de verkoop van Efrat wijn van het wijnhuis Teperberg. Wij pikken dit niet langer en roepen onze achterban op om emails te schrijven of te twitteren naar de HEMA met #Kappen-met-Teperberg en #HEMA.

768

Hema: #Kappen-met-Teperberg

Beste mensen van Hema,

Uit berichtgeving door de media heb ik begrepen dat de Hema wijn verkoopt van het Israëlische bedrijf Teperberg 1870. Dat bedrijf is betrokken bij grootschalige volkenrechtelijke misdaden, waaronder oorlogsmisdaden. Samenwerking met Teperberg is om die reden maatschappelijk onaanvaardbaar. Op grond daarvan roep ik u op uw relatie met Teperberg direct te beëindigen. HEMA, Pers geen Palestijn uit!

Met vriendelijke groet,

%%your signature%%#Kappen-met-Teperberg
768 signatures

Share:

     

 

 

BDS Nederland op Twitter