2 May 2014

Moederdagactie bij Siebel: Kettingen bij Siebel = Ketenen voor de Palestijnen

In de aanloop naar Moederdag (zondag 11 mei) organiseert docP een actie voor de deur van Siebel in de Amsterdamse Kalverstraat. De actie richt zich tegen de nieuwe eigenaar van Siebel (Lev Leviev) van wie bekend is dat hij betrokken is bij de bouw van illegale nederzettingen op bezet Palestijns gebied.

Datum en tijd van de actie: vrijdag 9 mei tussen 12 en 15 uur.

Plaats: Kalverstraat Amsterdam, voor de deur van Siebel.

Wat gaan we doen? De actie bestaat uit het uitdelen van flyers voor de deur van Siebel. Deelnemende activisten dragen blingbling sieraden en opvallende nette kleding.

Het doel van de actie: voorbijgangers te attenderen op de nu zwarte kant van Siebel, en het onrecht dat Lev Leviev de Palestijnen aandoet. De boodschap: koop niet bij Siebel!

Aanmelden voor de actie:
Geef je op voor de actie in Amsterdam bij [email protected] en je krijgt bericht over waar we gaan verzamelen enz.

Acties in andere plaatsen
Wie niet naar Amsterdam kan komen kan ook in eigen woonplaats een actie beginnen. Er zijn namelijk vele Siebelvestigingen, zie http://www.siebeljuweliers.nl/winkels. Check van tevoren of de Siebel in jouw woonplaats wel open is. De actie kan op vrijdag 9 mei (overdag of ’s avonds) of zaterdag 10 mei. Laat het vooral even weten als je iets van plan bent, zodat we je kunnen meenemen in ons persbericht en kunnen helpen met materialen etc.

Na Moederdag kan er natuurlijk ook nog actie gevoerd worden, want de flyers zijn niet op Moederdag toegeschreven.

Flyers
Flyers voor de actie kunnen worden aangevraagd bij [email protected].

BDS Nederland op Twitter