Right2Boycott

Campagnes

DocP heeft in 2012 een start gemaakt met vier campagnes. Drie van de vier campagnes blijven de focus houden van docP de komende periode. Dit zijn de campagnes tegen  Mehadrin “Apartheidsfruit de winkel uit!”, en tegen G4S “Stop G4S: Group for Shame!” en Kunst, Solidariteit & Palestina. Better Place is failliet verklaard. Consequentie voor docP is dat de campagne tegen het bedrijf niet meer nodig is, wel worden de ontwikkelingen van Better Place nauwlettend gevolgd. Hiernaast blijft docP het belangrijk vinden om in te spelen op de actualiteit en onverwachte ontwikkelingen. In dit kader wordt opgeroepen tot acties en/of worden acties geïnitieerd. Daarnaast voeren inspectie teams door het hele land controles uit.

Over Mehadrin
Mehadrin is een Israëlische groothandel en exporteur van Israëlisch fruit en tuinbouwproducten. Dit voormalige staatsbedrijf produceert citrusvruchten (Jaffa, grootste exporteur van Israël met 69% van de totale export),  avocado’s (tweede grootste exporteur), dadels (Madjoul dadels), enz. Na faillissement van Agrexco, voorheen de grootste concurrent heeft Mehadrin een groot deel van Agrexco’s activiteiten overgenomen. Lees meer over de schendingen van internationaal recht van Mehadrin.

Over G4S
G4S is de grootste beveiligingsfirma ter wereld. G4S is actief in meer dan 120 landen en telde in 2010 meer dan 625.000 werknemers. G4S is naar eigen zeggen de tweede grootste privé-werkgever ter wereld. ‘Group 4 Securicor’ is in 2004 ontstaan door het fuseren van de Deense onderneming Group 4 Falck en de Britse onderneming Securicor. Sinds 2009 werkt het bedrijf onder de naam G4S. Lees meer over de schendingen van internationaal recht van G4S.

Inspectieteams

In 2014 introduceerden we de Inspectieteams: Lokale groepen, die met steun van docP, supermarkten inspecteren op producten waarop staat dat zij uit Israël komen.Omdat supermarkten ook “Israël” zetten op producten die afkomstig zijn uit de Israëlische nederzettingen in Palestina, zijn deze dus mogelijk besmet met schending van mensenrechten. In heel Nederland gaan zulke teams aan de slag of zijn al bezig.

 

BDS Nederland op Twitter