23 December 2014

Stuur een mail of kaart naar Care Cosmetics!

Yes we care but Care Cosmetics doesn’t

Vanaf 1 januari 2015 wordt het in Dordrecht gevestigde bedrijf CARE Cosmetics de exclusieve distributeur van de huidverzorgingsproducten van het Israëlische merk AHAVA. Het bedrijf achter het merk AHAVA heet AHAVA Dead Sea Laboratories dat gevestigd is in een illegale nederzetting in bezet Palestijns gebied. Met het winnen van Dode Zee modder worden de grondstoffen van een bezet land geplunderd wat een ernstige misdaad is. Het merk wordt verkocht als Israëlisch om de illegale herkomst te verhullen.

Internationaal gezien heeft AHAVA in de afgelopen jaren de mondiale BDS beweging op haar weg gevonden en ook in 2015 gaat de boycotbeweging dit moddergevecht met AHAVA onverminderd aan. Wij vragen CARE Cosmetics dan ook om niet het modderpad maar het hazenpad te kiezen en geen distributeur van het merk AHAVA te worden. Bedrijven die profiteren van bezetting maar ook degenen die samenwerken met dergelijke bedrijven, zullen hun handen niet meer in onschuld kunnen wassen. Die tijd is voorbij.

Als consument, inwoner van Nederland, wereldburger etc. kan je helpen om deze plundering van grondstoffen en schending van mensenrechten een halt toe te roepen. Hoe doe je dat?

Stuur vandaag nog een mail naar CARE Cosmetics!

Een nieuwjaarskaartje kan natuurlijk ook! Stuur je kaartje naar Care Cosmetics, Jade 300, 3316 LJ Dordrecht

care cosmetics kaartje

Deze actie kost weinig tijd en geld. Als je toch kerst- of nieuwjaarskaarten gaat versturen, is het maar één kaartje en één decemberzegel extra. Alvast bedankt voor je inzet!

BDS Nederland op Twitter