9 September 2013

UDEA/EkoPlaza boycot producten uit de nederzettingen

English

UDEA is een groothandel die niet alleen producten importeert en exporteert, maar ook de ruim 60 biologische levensmiddelenwinkels van EkoPlaza in Nederland leidt. Naar aanleiding van communicatie met één van docP’s actievoerders over de verkoop van producten uit nederzettingen antwoordde UDEA: “EkoPlaza heeft wel een beperkt assortiment van Israëlische producten, maar beleid is om geen producten uit de bezette Palestijnse gebieden op voorraad te hebben. Hiervoor zijn schriftelijke afspraken met leveranciers gemaakt.”

Ekoplaza bevestigde dit op 4 september 2013 schriftelijk aan docP:
“De onderstaande reactie die wij hebben gegeven is inderdaad correct en wordt nog steeds zo uitgevoerd. Hierdoor werken wij conform de wetgeving van de Europese Unie. UDEA voelt zich niet geroepen om verder aan een politieke discussie deel te nemen. Om deze reden gaan wij ook niet in op uw verzoek voor een gedachtewisseling. Wij danken u voor uw interesse en hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. “

Sinds 2013 verkopen niet alleen de Aldi, Hoogvliet, Jumbo en Hema winkels geen producten meer uit Israels illegale nederzettingen, maar ook EkoPlaza heeft besloten om ze te boycotten.

BDS Nederland op Twitter