1 June 2018

Vandaag vanaf 14.00 uur, botenparade Gaza ‘flotilla’

Vandaag 1 juni 2018, van 14:00 tot 16:30 uur varen schepen van de vloot die op weg is naar de Gazastrook door de grachten in Amsterdam. Meevaren kan! Opstapplaats: Mauritskade 1E, naast restaurant Amstelhaven. Kosten meevaren: 12 euro 50 (voor huur van sloepen voor 8 personen en een deel voor ziekenhuizen in Gaza).

Van 31 mei tot 2 juni a.s. legt de Freedom Flotilla op weg naar Gaza aan in Amsterdam. Het doel van de Flotilla is om aandacht te vragen voor Gaza en het desastreuze effect van de al 11 jaar durende blokkade en om zo het politieke debat op gang te brengen ter beëindiging ervan. Om hieraan bij te dragen organiseren wij, de Nederlandse Gaza Flotilla Coalitie, de botenparade Gaza Freedom Flotilla op de grachten van Amsterdam.

Ondertussen in Den Haag

Een voorstel van twee Kamerleden, Sjoerdsma (D’66) en Voordewind (Christen Unie) aan de minister van Buitenlandse Zaken om een corridor van Gaza naar de Westelijke Jordaanoever te bepleiten, zal een snelle dood sterven. “Dat is nu onmogelijk” zei de minister. Hij vroeg de Tweede Kamer “om nog even geduld te hebben”. Dat gaat – in Den Haag – vast lukken.

de redactie

foto: schip al-Awda (met dank aan abupessoptimist)

BDS Nederland op Twitter