3 July 2018

In solidariteit met Gaza: vandaag vrouwenmars in het kader van de Great March of Return and Breaking the Siege

Onderdeel van de ‘Grote Mars’

Vandaag staat het protest in de Gazastrook in het teken van de vrouwendemonstratie. Evenals de recente jongerendemonstraties maakt ook deze demonstratie deel uit van de Grote Mars van de Terugkeer en Doorbreking van de Blokkade. De organisatoren hebben vrouwen overal ter wereld uitgenodigd om solidair te zijn met Palestijnse vrouwen, die streven naar een einde van de zeventig jaar durende bezetting en meer dan tien jaar van blokkade.

De vrouwendemonstratie valt vrijwel samen met de publicatie van het rapport “A Lab and a Showroom” opgesteld door de Coalition of Women for Peace over hoe de Gazastrook door Israël als laboratorium wordt gebruikt voor het testen van steeds geavanceerdere wapens. Meer over dit rapport leest u hier. De organisatie van de demonstratie is in handen van het High Committee of the Great March of Return dat los staat van politieke partijen.

Het Hoge Comité verklaard te hopen dat, “… women across the globe will join the protests, both in Gaza itself and by holding solidarity events in their own countries to demand an end to the 12-year Israeli blockade of Gaza, imposed in 2006, which has affected all aspects of life, from the economy to health, education, access and freedom of movement, farming, fishing, and the rebuilding efforts following three devastating Israeli bombings. More broadly the Committee calls for an end to the 70-year occupation of Palestine.”

Verzoek aan vrouwelijke leden Tweede Kamer

Het Diensten en Onderzoek Centrum Palestina (docP) heeft in een brief alle vrouwelijke Kamerleden gevraagd om op enigerlei wijze van hun solidatiteit blijk te geven.

De redactie

BDS Nederland op Twitter