12 December 2018

Israëlisch journalist David Sheen, vandaag in Amsterdam en morgen in Den Haag spreekt ook met parlementariërs

 

David Sheen vandaag in Amsterdam

De prominente Israëlische journalist David Sheen toert vandaag en morgen door Nederland voor presentaties en discussies in Amsterdam en Den Haag. Vanmiddag om 13.30 uur spreekt hij in CREA in Amsterdam (Nieuwe Achtergracht 170). Vanavond om 19.30 uur in de Balie (Amsterdam, Kleine Gartmanplantsoen 10). Sheen, in Israël door sommigen voor ‘verrader’ uitgemaakt vanwege zijn kritiek op zijn land, spreekt vooral over de actuele situatie in Israël. Zowel politiek, economisch als maatschappelijk.

De situatie dreigt verder te radicaliseren. Gematigde partijen binnen de joodse staat komen er vrijwel niet meer aan te pas. De steun vanuit de VS is zo langzamerhand van iedere nuance ontdaan en de Europese Unie – hoewel die enorm belang heeft bij stabilisering van de brandhaarden in het Midden-Oosten – is met zichzelf bezig.

Breder publiek

Scherp analyserend, met een breed overzicht en met een fascinerende presentatie houdt David Sheen zijn publiek geboeid. Hij heeft de afgelopen jaren talloze lezingen gegeven aan universiteiten in de VS en (o.a. voor zes parlementen) in Europa. In 2017 is hij in Ierland uitgeroepen tot Human Rights Defender.

Zijn lezing is getiteld Israeli Politics Decoded (de Israëlische politiek ontleed). De politiek van de regering Netanyahu ten opzichte van de oorspronkelijke Palestijnse inwoners is toe aan een grondige analyse voor een breder publiek. Deze politiek is niet alleen een menselijk drama maar dreigt ook voor Europa een politiek-strategisch probleem te gaan worden.

Voor meer informatie en kaarten zie de Balie.

Nb: Sheen zal donderdag tevens het woord voeren in discussies op het Instituut Clingendael in Den Haag en met leden van de Commissie Buitenland in de 2e Kamer.

Voor wie de lezing gemist heeft kijk: https://www.youtube.com/playlist?list=PLu0pG8zxXK_nSGLWOJd0ltP_xdapfZDMd

De redactie

Foto: David Sheen bij het Russel Tribunaal (https://www.youtube.com/watch?v=SDNFdjwolaI)

BDS Nederland op Twitter