22 July 2022

17 jaar BDS – Deel onze gezamenlijke prestaties

Naarmate de Palestijnse anti-apartheidsbeweging groter en invloedrijker wordt, komen Vrijheid, Rechtvaardigheid en Gelijkheid dichterbij.

Onze beweging bestaat deze maand 17 jaar.

Op deze verjaardag van de oproep in 2005 van de grootste Palestijnse coalitie om het Israëlische regime van militaire bezetting, vestigingskolonialisme en apartheid te boycotten, af te stoten en te bestraffen, vieren we deze groeiende anti-apartheidsbeweging.

Vier samen met ons de belangrijkste momenten in de groei van de anti-apartheidsbeweging, haar globalisering, haar impact en onmisbare rol bij het tot stand brengen van een ongekende narratieve verschuiving rond Palestina en de onvervreemdbare rechten van het Palestijnse volk.

Bekijk en deel de video over de 17 jaar van de BDS-beweging

De door Palestijnen geleide BDS-beweging viert haar 17e verjaardag!

Bekijk de inspirerende video hieronder en onderneem nu actie om de vooruitgang te delen die we hebben gemaakt in de Palestijnse anti-apartheidsstrijd heinde en verre.

https://t.co/AfhE8ZZ5PF

Dankzij jullie waren we in staat om de strijd collectief te globaliseren. Onze BDS-beweging heeft een centrale en leidende rol gespeeld bij het veranderen van het verhaal en zet die cruciale rol vandaag voort om de weg vooruit bij te lichten: boycots, desinvesteringen en wettige, gerichte sancties als de meest effectieve vormen van internationale solidariteit met de strijd van inheemse Palestijnen voor bevrijding.

Tot dusver was 2022 een zeer belangrijk jaar in de geschiedenis van onze inclusieve, antiracistische beweging, die geworteld is in een rijke erfenis van Palestijns volksverzet en geïnspireerd is door de vooral de Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsbeweging en de Amerikaanse burgerrechtenstrijd. Met rapporten van de VN en Amnesty International, die bijdragen aan het oeuvre dat is ontwikkeld door Palestijnse, Zuid-Afrikaanse en andere groepen en individuen, hebben we nu een internationale mensenrechtenconsensus die Israëls apartheid tegen Palestijnen veroordeelt en oproept tot verantwoordingsmaatregelen om deze te ontmantelen.

Terwijl de Palestijnen zich blijven verzetten, groeit onze anti-apartheidsbeweging snel. De Unity Intifada van 2021 toonde aan dat Palestijnen één zijn, onze fragmenten in gekoloniseerd Palestina en over de hele wereld, in vluchtelingenkampen en de diaspora, in opstand tegen het Israëlische regime van vestigingskolonialisme en apartheid.

Naarmate de Palestijnse anti-apartheidsbeweging groter en invloedrijker wordt, komen Vrijheid, Rechtvaardigheid en Gelijkheid dichterbij.

BDS Nederland op Twitter