24 March 2019

2 april, Den Haag: opening tentoonstelling Dutch Visions of Palestine

uitnodiging

DUTCH VISIONS OF PALESTINE EN PALESTINORAMA

Op 2 april a.s. opent in Den Haag het Palestijns Festival  Palestinorama .

De start van het festival vindt plaats om 19.00 uur met de opening van de tentoonstelling “Dutch Visions of Palestine”. De tentoonstelling is het initiatief van het Diensten en Onderzoek Centrum Palestina (docP), en kon worden gerealiseerd dankzij de samenwerking met het Palestijns Festival Palestinorama en de Nieuwe Regentes.

De expositie loopt van 2 april t/m 12 april 2019.

Om 20.15 uur wordt de film “In Between” van Maysaloun Hamoud getoond. Voor tickets en meer uitgebreide informatie over het programma dat zich over meerdere dagen uitstrekt, zie https://www.denieuweregentes.nl/agenda/2019/04/dnr-filmclub-palestinorama-in-between-bar-bahar/.

 Over de tentoonstelling:

Palestina en cultuur. Twee woorden die niet door iedereen onmiddellijk met elkaar worden gelinkt. De mainstream media en regering die een eenzijdige visie lijken te hebben over de kwestie Palestina/Israël. Maar wat is eigenlijk de opinie van individuele Nederlandse burgers en hoe divers is het?
In de Nieuwe Regentes te Den Haag presenteren drie Nederlandse kunstenaars hun visies op Palestina gedurende het festival Palestinorama. Ontdek de persoonlijke verhalen, die verteld worden via hun schilderijen en reflecteer op je eigen visie op gebied van de geschiedenis en cultuur van Palestina. De expositie loopt van 2 april t/m 12 april 2019.

Artiesten: Ben Kersaan, Senad Alic en Mieke Krediet.
Curator: Anissa Foukalne
Organisatoren: Stichting Diensten en Onderzoek Centrum Palestina, Palestinorama en de Nieuwe Regentes

Opening: Dinsdag 2 april 2019. Aanvang: 19.00 uur. Locatie: Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63, 2562 GR Den Haag.

Informatie over de kunstenaars:

Senad Alic is een kunstenaar die in zijn werk niet alleen bezig is met het zenden van een eigen boodschap aan de toeschouwer. In zijn schilderijen wordt ruimte gecreëerd, zo dat de kijker kan “instappen”, zelf onderdeel worden van de voorstelling en  maakt het eigen verhaal af.’ (‘Paul Spies ,directeur Stadsmuseum Berlijn)

Ben Kersaan is docent beeldende kunst in Emmen en draagt dit werk op aan de kinderen:

“Hoe oud kan een kind zijn om de oorlog te begrijpen, het geweld, haatdragendheid, de apartheid of de dood? Wanneer verdwijnt de onschuld uit het kind? Wij, de volwassenen, willen ook allemaal vrede, maar hoe kan het toch zijn dat we elkaar maar niet als gelijk kunnen zien? Hoe vaak nog vallen er bommen voor we echt het inzicht krijgen dat geen enkele explosie vrede brengt?”

Mieke Krediet maakte kennis met Palestina, Israel en de Golan Hoogvlakte tijdens een reis in 2010. Schilderijen en muurkranten die hier te zien zijn , zijn een deel  van haar expositie : ”Palestina in Beeld”.

BDS Nederland op Twitter