17 December 2013

Actie oproep: Steun Vitens in haar beslissing de samenwerking met Mekorot te beëindigen

Vitens staat onder grote druk om haar beslissing tot beëindiging van de samenwerking met het Israelische Mekorot te herroepen. Zowel in de main stream media als in de social media is een storm van reacties op gang gekomen. Doe mee en laat Vitens weten dat ze de juiste beslissing heeft genomen.

Brieven kunnen gestuurd worden naar:

Vitens N.V.

Mw. L.C.A. Declercq, Voorzitter van de directie

Postbus 1205

8001 BE Zwolle

Netherlands

 

Emails kunnen gestuurd worden naar Sebastien Kraaijeveld: [email protected](en eventueel een kopie naar: [email protected])

 

Voor de twitteraars onder ons: Gebruik Hashtag: #Vitens

Of stuur een tweet naar de woordvoerder van Vitens: @woordvVitensSK

Vitens is ook te vinden op Facebook

 

Voorbeeldbrief:

Met grote instemming heb ik  uw besluit vernomen tot beëindiging van de samenwerkingsovereenkomst met Mekorot.

Mekorot voorziet in 90% van de drinkwaterbehoeften van de Israëlische bevolking. Dit bedrijf voorziet ook in de drinkwaterbehoefte van de Israëlische illegale nederzettingen, en gebruikt hiervoor gestolen Palestijns water. Terwijl de nederzettingen rijkelijk voorzien zijn van water heerst er in de bezette Palestijnse gebieden een nijpend watertekort. De term “ water-apartheid” is dan ook op zijn plaats.

Uw besluit niet langer samen te werken met het bedrijf dat hiervoor verantwoordelijk is, komt overeen met het internationaal recht  en verdient navolging.

De Nederlandse overheid is de belangrijkste aandeelhouder van Vitens. Daarmee is het een nationaal belang dat Vitens niet samenwerkt met een bedrijf als Mekorot dat de mensenrechten met voeten treedt.

 

Naam:

Adres, woonplaats:

 

 

Bronnen:

Factsheet Stop the Wall http://stopthewall.org/sites/default/files/Mekorot%20Factsheet%20Final.pdf

Feitenrapport Al Haq http://www.alhaq.org/publications/Water-For-One-People-Only.pdf  van 2013

Who Profits Factsheet: Mekorot’s involvement in the Israeli occupation: http://www.whoprofits.org/content/mekorot%E2%80%99s-involvement-israeli-occupation

 

BDS Nederland op Twitter