9 December 2013

Actiegroep “Nee tegen Veolia” overhandigt petitie aan Provincie Noord-Brabant

Op dinsdag  10 december  om 1600 uur is een delegatie van actiegroep “Nee tegen Veolia in Zuid Nederland” uitgenodigd bij Gedeputeerde Staten om hun petitie te overhandigen aan gedeputeerde dhr R. van Heugten.
Delegatieleider en oud ambassadeur in het Midden Oosten Jan Wijenberg zal toelichten waarom Veolia geen partner (meer) moet zijn van de provincie Noord-Brabant.

Voorafgaand zal om half 4 een picketline gevormd worden voor ingang van het Provinciehuis, om aandacht te vragen voor “De dag van de Mensenrechten” ( 10-12 ) – mensenrechten die Veolia schendt door zaken te doen met de Israelische bezetting en door met haar bedrijven Israels illegale nederzettingen te ondersteunen.

Op 29-11 was de actiegroep actief in den Bosch met een infostand  bij de markt en het ophalen van handtekeningen. Briefschrijvers vanuit heel de provincie en de rest van Nederland, maar ook uit het buitenland w.o. Palestina en Israel, hebben het  provinciebestuur en leden van de Commissie Mobiliteit verzocht Veolia niet in aanmerking te laten komen voor de busconcessies na 2015.

 

BDS Nederland op Twitter