25 August 2014

Actieoproep Culturele boycot: Jerusalem Quartet

Donderdag 28 augustus, 19.15 uur bij de EBG kerk te zeist

Israëlische toneelgezelschappen, dansgroepen, kunstenaars, bands en orkesten uit Israël zijn er niet alleen voor de kunst…

De Israëlische regering misbruikt kunstenaars om het besmette imago van Israël als bezetter en schender van mensenrechten wit te wassen. Zo maakt Israël cultuurinstellingen medeplichtig aan het Apartheidsregime van Israël.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken ziet dat niet anders. Topambtenaar Arye Mekel kondigde kort na de verwoestende aanvallen  op de Gazastrook in 2012 in de New York Times aan dat zijn ministerie schrijvers, theatermakers en andere kunstenaars zou uitzenden om ‘het mooie gezicht van Israël’ te tonen en de verschrikkingen van oorlog en onderdrukking weg te poetsen:
de ‘Brand Israel Campaign’ was geboren.

Gerenommeerde kunstenaars en cultuurinstellingen ontvangen financiële steun van Buitenlandse Zaken
voor wereldtournees, met het doel internationaal het imago van Israël op te vijzelen en de publieke aandacht van Israëls oorlogsmisdaden af te leiden. De ‘Brand Israël Campaign’ is opgezet om harde feiten te verdoezelen.

Jerusalem Quartet treedt op tijdens de Zeister muziekdagen in de EBG-kerk te Zeist. Doe mee aan de protestactie op 28 augustus om 19.15 uur bij de EBG kerk, Zusterplein 12, te Zeist!

Voor updates zie de facebook eventpagina

BDS Nederland op Twitter