18 March 2024

Demonstreer bij Albert Heijn winkels in het hele land. Albert Heijn, stop de verkoop van bloeddadels!

 

Boycotactie van Alkmaar 4 Palestina AH XL – 16 maart 2024

Sluit je aan bij de acties tegen bloeddadels van Albert Heijn!

Terwijl er meer dan 30.000 mensen in Gaza zijn vermoord, verkoopt Albert Heijn Israëlische dadels. Hiermee steunt Albert Heijn de Israëlische oorlogskas en de de genocide tegen Palestijnen. Sitin4Palestine NL en BDS NL roepen daarom op: Demonstreer bij Albert Heijn winkels in het hele land. Albert Heijn, stop de verkoop van bloeddadels!

Sitin4Palestine NL is een groep activisten door het hele land die de afgelopen maanden sit-ins organiseerden op treinstations.

Op zaterdag 16 maart startte de campagne met acties bij Albert Heijn winkels in Amsterdam, Eindhoven en Alkmaar. De demonstranten riepen Albert Heijn op om te stoppen met de verkoop van bloeddadels, en riepen het winkelend publiek op: boycot bloeddadels!

Bij Albert Heijn in de Javastraat in Amsterdam werden Israëlische dadels en avocado’ s nog tijdens de actie uit de schappen gehaald!

Albert Heijn verkoopt al heel lang producten uit de apartheidsstaat, vooral groente en fruit. Terwijl toegang tot water voor veel Palestijnen in historisch Palestina bewust door Israël wordt afgeknepen, heeft de Israëlische agri-industrie vrij toegang. De export van Israëlische dadels is hiervan een belangrijk – en symbolisch – voorbeeld. Voor de kolonisatie werden dadels door Palestijnen verbouwd.

Albert Heijn verkoopt veel dadels van het merk King Solomon, maar ook veel van de medjoul dadels van het huismerk komen uit Israël. King Solomon wordt geexporteerd door Hadiklaim, een bedrijf dat op de zwarte VN lijst staat van bedrijven die bijdragen aan het in stand houden van de bezetting. Klik hier voor meer info over de dadelcampagne

Kom in actie

Wil je zelf ook een actie organiseren bij een Albert Heijn bij jou in de buurt? Lees de toolkit en ga samen met anderen aan de slag!

Via dit formulier kun je je acties aanmelden zodat we een goed overzicht krijgen van alle acties door het land.

Houd de instagram pagina van Sitin4Palestine NL in de gaten voor alle updates! Stuur foto’s en filmpjes van acties aan hen door. We willen door het hele land groepen opbouwen die tijdens de ramadan-maand acties voeren en ook hierna actief kunnen blijven om de Apartheidsstaat te isoleren.

Boycot is resistance! Free Palestine!

Doneren

 

BDS Nederland op Twitter