7 January 2014

Boycot “grootste bedreiging” voor Israël, zeggen leiders

Terwijl Israëlische hasbara– (propaganda) initiatieven dapper blijven ontkennen dat de boycot, desinvestering en sancties (BDS) beweging van enige invloed is, doen twee uitspraken van prominente politici anders vermoeden. Israëlische minister en verdachte van oorlogsmisdaden Tzipi Livni , die de leiding heeft van over de zieltogende onderhandelingen met de Palestijnse Autoriteit, zei tijdens een conferentie vorige week dat Israël in een “zeepbel” leeft.

 

Boycot rukt “exponentieel” op

“Livni zei dat een land meestal pas de prijs van het leven in een zeepbel beseft nadat hij uiteengespat is, zoals in het geval van Zuid-Afrika ,” meldde Ynet.
Op haar opmerking dat er een groeiende internationale beweging actief is, met name gericht op het boycotten van de illegale Israëlische nederzettingen in de bezette Westelijke Jordaanoever,  liet Livni de waarschuwing volgen: “Het zal hier niet stoppen.” De boycot is volop in beweging, boekt overal vooruitgang en groeit exponentieel. Degenen die het niet willen zien , zullen het uiteindelijk wel merken. ” Livni zei verder dat Israël zichzelf verandert in “een eenzame nederzetting in de wereld.”

 

“Grootste bedreiging”

Livni ondersteunt ogenschijnlijk een ” tweestaten-oplossing”, met inbegrip van de overdracht van Palestijnse burgers van Israël naar een Palestijnse bantustan in een klein deel van de Westelijke Jordaanoever. Maar aan de andere kant van het extreem smalle politieke spectrum van Israël, is er overeenstemming over de dreiging van BDS . Ayelet Shaked , voorzitter van de Habayit Hayehudi partij , waarschuwt dat een ” tweestaten-oplossing “nationale zelfmoord zou betekenen”, meldde The Jerusalem Post. Habayit Hayehudi , met 12 zetels in het parlement, en deel uitmakend van de regerende coalitie, roept op tot regelrechte annexatie van de hele Westelijke Jordaanoever .

Shaked roept op tot “een Israëlische reactie op de culturele en academische boycot , desinvestering en sancties ( BDS ) campagne tegen Israël,  en zegt dat “het de grootste bedreiging is waarmee het land zich geconfronteerd ziet”, volgens The Jerusalem Post .

Het is duidelijk dat waar de zogenaamde “internationale gemeenschap” van regeringen Israel alleen maar vertroetelt en geruststelt, internationaal activisme er tenminste voor zorgt dat de meest onverzoenlijke en racistische leiders wat druk voelen.

 

Bron: Electronic Intifada

BDS Nederland op Twitter