19 January 2020

Christen Unie op volle valse toeren

dit artikel is overgenomen van Konfrontatie Digitaal

Sara van Oordt (Christenen voor Israël) heeft het idee geopperd om met de hele CU Israël te gaan bezoeken. Sara is ook van het Israël Producten Centrum en ziet de bui al hangen. Geen wijn meer uit Judea en Samaria, geen Dode Zee-zout of andere producten van het heilige land meer met een belastingvoordeel. Normale mensen noemen het heling.

Joel Voordewind, erkend voorvechter van Israel, werd tijdens het bezoek aan de Palestijnse gebieden geweigerd door Hanan Ashrawi van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO). Zij gelooft niet in de betrouwbaarheid van Joel, gelooft niet in zijn oprechte bedoelingen gezien zijn contacten met Israël.

Gelijk heeft ze natuurlijk, Joel Voordewind staat op de foto met vele andere mannen die de belangen van Israël moeten verdedigen in binnen- en buitenland. Joel heeft contacten met de regering van Israël, met de voorzitter van de commissie buitenlandse zaken in de Knesset, Avi Dichter. Avi Dichter dicteert Joel kamervragen over o.a. betalingen aan de Palestijnse autoriteit, die geld zouden geven aan Palestijnse terroristen. Nooit iets gehoord van Joel over administratieve detentie van Palestijnen: het arresteren zonder aanklacht, en zonder advocaat.

Joel Voordewind, die de meest fanatieke kolonisten uit Judea en Samaria bezoekt, uitnodigt en steunt. Geen kolonisten die onwetend in een grote nederzetting zijn gaan wonen maar kolonisten die met harde hand steeds meer land innemen. Kolonisten die door de straten van Hebron marcheren en leuzen tegen de Palestijnen scanderen. Kolonisten die huizen van Palestijnen vernietigen of innemen. Kolonisten die onder begeleiding van het leger de tombe van Joseph in Nablus bezoeken en de stad onveilig maken.

Dit zijn o.a. de kolonisten die het Israël Producten Centrum voorzien van producten, producten die gelabeld moeten worden als zijnde ‘afkomstig van Israëlische nederzettingen

Collega Eppo Bruins deed verslag van bijeenkomsten met Israëli en Palestijnen. Geen foto’s, dat zou gevaarlijk zijn voor de betrokkenen. Sommige Palestijnen zijn hun leven niet zeker als hun gemeenschap weet dat ze praten met ‘de vijand’.

Welke organisaties waren dat dan? Vorige week stond een heel stuk in de Volkskrant over Combattants for Peace, groot artikel met foto’s van een Palestijn en Israëli over het verlies van een geliefde door geweld. Ik denk niet dat dit de organisatie is die Eppo heeft bezocht. Deze organisatie staat op de NGO monitor als zijnde verdacht. Verdacht omdat het de onderdrukking en apartheid onder de aandacht brengt, die laat zien hoe er gemarteld wordt en hoe de geschiedenis van Palestina echt is. Zelfs Stef Blok heeft de betrouwbaarheid van de NGO monitor ontkend.

Eppo schrijft niet over het geweld van Israëli tegen organisaties zoals Breaking the Silence, B’Tselem en andere critici. Zouden ze gesproken hebben met Good Shepherd Collective, een organisatie de Palestijnen helpt met het opbouwen van tenten/hutten /huisjes nadat hun bezittingen door het leger gesloopt zijn? Zouden ze met operatie Dove hebben gesproken, die Palestijnse kinderen van school over de heuvels naar huis begeleidt met gevaar om aangevallen te worden door kolonisten?

Ook schrijft Eppo over een Ali, Ali zou zich verzetten tegen de haat die in Palestijnse boeken staat tegen Israël. Tja, niets over het onderzoek van Nurit Peled (Israëlische professor) naar de haat in Israëlische boeken, niets over de obstakels die Palestijnse scholieren ondervinden op weg naar school, niets over de vernietiging van scholen, traangas- beschietingen van scholen, helemaal niets.

Eppo heeft ook Itamar Marcus ontmoet van Palestine Watch. Itamar die ondanks zijn pogingen om de Palestijnse autoriteit en het schoolsysteem voor het gerecht te krijgen, steeds lik op stuk krijgt. Toch gaan CU en CVI met 100 door de bocht om te kunnen bewijzen dat er haat gepredikt wordt.

Natuurlijk is de delegatie naar Sderot gegaan, Sderot, opgebouwd op de overblijfselen van een etnisch gezuiverd Palestijns dorp in 1948. De Christenen voor Israël hebben afgelopen december de grootste chanoekia ter wereld aan Sderot cadeau gegeven. Sderot ligt op de grens met Gaza en wordt regelmatig door raketten vanuit Gaza getroffen en dan vlucht de bevolking de schuilkelders in.

Er werd niet gesproken over het 11-jarige kind dat in zijn oog werd geschoten door het Israëlisch leger. Niet omdat het kind een gevaar opleverde, maar gewoon omdat het kon. Gaza (QNN)- Muhammad Abu Reidah (11 years old) was playing with his friends near the border between Gaza and the occupied land when an Israeli sniper directly shot his eye. Before sniping his eye, said his mother, an Israeli soldier inside a military Jeep called his name, which made him run away to be a moving hunting target for the Israelis. They did not give him a long time to run as he was immediately shot under his eye and fell on the ground.

Of wat ik gisteren voorbij zag komen op twitter #Israel opens intentionally the water dams east of #Gaza, which caused a significant destruction in the infrastructure, which already worn out because of the long Israeli siege. #GazaLives #EndGazaSiege

Eppo steunt Israël, zei hij in de podcast. ‘De mensen in Samaria en Judea leven in het hartland van god, werken hard om een bestaan op te bouwen. Zij horen daar thuis, de profetie wordt werkelijkheid. De bijbel is de waarheid. De nederzettingen behoren tot het land van de joden, de joden hebben daar duizenden jaren gewoond en een ieder die daar aan twijfelt, heeft duistere gedachten.’

Woorden van Eppo Bruins die mijn vingers steeds harder op het toetsenbord doen tikken, die mijn buren doen opschrikken door mijn geschreeuw. Hij gunt de Palestijnen op de West Bank het leven wat de Palestijnen/Arabieren in Israël hebben. Je moet godverdomme toch maar durven: 60 wetten of meer zijn discriminerend voor Palestijnen/Arabieren /niet joden in Israël.

https://christenenvoorisrael.nl/podcast/podcast-19-cu-fractie-in-israel/

“De haat tegen god heeft de haat tegen het land gebracht.” De Christen Unie wil god dienen. De wortels van het geloof, de verhalen uit de bijbel.

Dit noem ik nou echt de Christen Unie op volle valse toeren, valse toeren die gelukkig door Hanan Ashrawi zijn gebroken. De Christen Unie die de bijbel en leugens als uitgangspunt neemt en niet het internationaal recht. De Christen Unie die hierdoor het geweld en de diefstal goed praat, die levens op haar geweten heeft en op het spel zet.

Je moet maar durven

 

BDS Nederland op Twitter