16 September 2020

De dictators van de VAE en Bahrein verraden het Palestijnse volk

Palestijnse demonstranten in bezet Jeruzalem met afbeeldingen van de leider van de VAE met het woord “verrader”. Foto: Abdalafo Bassam

De fotosessie in het Witte Huis van dinsdag leidt niet tot vrede of gerechtigheid. Het is een cynische deal van corrupte, fanatieke Israelische, Emiratische, Bahreinse en Amerikaanse heersers om hun brute onderdrukking en schendingen van rechten voort te zetten.

Ons antwoord: de druk opvoeren voor een militair embargo tegen apartheid Israel.

De dictators van de VAE en Bahrein verraden het Palestijnse volk en negeren hun eigen burgers voor hun oorlogszuchtige en kapitalistische belangen. Hun deals met Trump en Netanyahu zullen de aanhoudende landdiefstal, etnische zuivering en belegering van 2 miljoen Palestijnen in het getto van Gaza alleen maar escaleren.

Gesteund door de absolute meerderheid in de Arabische wereld en progressieve burgers over de hele wereld, zullen Palestijnen zich blijven verzetten tegen de Israelische onderdrukking en zullen ze aandringen op hun recht op vrijheid, gerechtigheid en gelijkheid. We roepen op tot wettige, gerichte sancties om de Israelische bezetting en apartheid te stoppen.

Tientallen Arabische kunstenaars, waaronder veel Palestijnen, hebben toegezegd culturele activiteiten die door het VAE-regime worden gesponsord, te boycotten vanwege de normalisatieovereenkomsten.

Onder degenen die bevestigen dat ze “de Palestijnse strijd voor bevrijding, zelfbeschikking en de terugkeer van vluchtelingen steunen” zijn vooraanstaande namen in de film, muziek, fotografie, podiumkunsten en andere. Ze omvatten filmmakers Mai Masri, Hany Abu Assad en Mohammad Bakri, beeldend kunstenaars Rachid Koraichi, Nabeel Anani en Suleiman Mansour, en muzikanten Rima Tarazi en Kamilya Jubran.

Het initiatief werd gelanceerd door de Palestijnse Campagne voor de Academische en Culturele Boycot van Israël (PACBI), samen met partners in de Arabische wereld en internationaal.

 

 

Bron: BDSMovement.net

 

 

BDS Nederland op Twitter